Anslut dig till vårt nätverk!

EU

FN:s klimatkonferens i #Katowice – EU siktar på antagande av regler för att implementera #Parisavtalet

DELA MED SIG:

publicerade

on

This year’s ongoing UN climate conference in Katowice runs until 14 December and will be a key moment for the implementation of the Paris Agreement. Three years after the Paris Agreement was adopted, the EU hopes that all parties in Katowice will show the commitment and determination necessary to secure an ambitious and comprehensive work programme that covers all key areas including transparency, finance, mitigation and adaptation.

This will enable and encourage climate action at all levels and demonstrate global commitment. The EU will be represented at the COP24 climate negotiations by the chief climate negotiator Miguel Arias Cañete and Austrian Sustainability and Tourism Minister Elisabeth Köstinger. COP24 will bring together heads of state and government in a Leaders’ Segment where the Commission will be represented by Energy Union Vice President Maroš Šefčovič.

He will also participate at the Global Climate Action Agenda focused on non-state actors’ commitments. Commissioner for transport, Violeta Bulc will open the event ‘Urban Mobility Solutions to Tackle Climate Change’ på Transportdagen 2018.

Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs Commissioner Elżbieta Bieńkowska will attend the event ‘The global reach of Europe’s Copernicus Climate Change Service’.

Kommissionen presenterade denna vecka en långsiktig strategisk vision för moderniseringen av den europeiska industrin och ekonomin som syftar till att göra EU klimatneutralt till 2050. Kommissionen kommer att presentera strategin för våra globala partner vid COP24 och ser fram emot att få igång en EU-omfattande debatt om dess långsiktiga strategi och lämna in det till UNFCCC senast 2020. Ytterligare information om händelserna i Katowice på COP24 webbsida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend