Anslut dig till vårt nätverk!

Brott

Ett Europa som skyddar: Starkare regler som kriminaliserar #penningtvätt träder i kraft

DELA MED SIG:

publicerade

on

De nya åtgärderna för att motverka penningtvätt genom strafflagstiftning har trätt i kraft i hela EU. De nya reglerna kommer att säkerställa att farliga brottslingar och terrorister utsätts för lika stränga straff för penningtvätt var de än befinner sig i EU, med minst fyra års fängelse.

Migration, Home Affairs and Citizenship Commissioner Dimitris Avramopoulos said: “If we want to catch criminals and terrorists, we have to follow the money. Today, we are beefing up the EU’s response to money laundering, making sure that criminals and terrorists no longer get away with illegally gained money and face deserved justice. A Europe that protects is a Europe that effectively prevents and prosecutes criminals.”

Säkerhetsunionens kommissionär Julian King sa: "Penningtvätt är ett nyckelverktyg som används av terrorister och grova brottslingar för att få finansiering – genom att harmonisera brottet och straffet i hela EU kan vi ytterligare stänga ner det utrymme där de verkar. Medlemsstaterna måste nu implementera de nya reglerna utan dröjsmål.”

The Commission proposed to harmonize offences and sanctions for money laundering across the EU in December 2017. While all member states currently criminalize money laundering the definitions of this crime as well as the penalties related to it differ across the EU, allowing criminals to effectively “window shop” and exploit the differences between national legislation. With the new rules in force that will be no longer possible.

Medlemsstaterna har nu 24 månader på sig att genomföra de nya reglerna i nationell lagstiftning och meddela kommissionen om detta.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend