Anslut dig till vårt nätverk!

Gränsöverskridande säkerhet

#BiometricIDs innebär färre stulna identiteter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Under de senaste sex åren har omkring 40,000 XNUMX ID-handlingar avslöjats som bedrägliga och tusentals barn har försvunnit. Dessa siffror skulle kunna sjunka avsevärt, tack vare EU:s gemensamma standarder för ID-kort och uppehållstillstånd som utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor har röstat om.

Carlos Coelho MEP, EPP-gruppens talesman för de nya EU-reglerna, sa: "EPP-gruppen har kämpat för mer säkerhet för identitetskort. Det finns mer än 80 typer av ID-kort i Europa och mer än 180 typer av uppehållstillstånd. Dessa dokument är de vanligaste förfalskade, både vid våra gränser och inom vårt territorium. 13 av 28 EU-länder inkluderar inga biometriska uppgifter om sina innehavare. Det betyder att stulna ID-kort utfärdade i nästan hälften av EU:s medlemsländer lätt kan användas av terrorister eller kriminella för att komma in i EU. Genom att harmonisera säkerhetsstandarder, nämligen genom chips och inkludering av ansiktsbilder och fingeravtryck, kommer vi att avsevärt minska risken för identitetsstöld.”

Medlemsstaterna kommer att ha möjlighet att utfärda ID-kort för barn över sex år med biometriska uppgifter på dem. Carlos Coelho förklarade: "För att hitta försvunna barn eller förhindra människohandlare att korsa gränser med ett försvunnet barn, måste vi veta deras identitet. Av dessa säkerhetsskäl har EPP-gruppen sett till att biometri kan samlas in från barn från sex år.

De nya reglerna syftar också till att säkerställa att alla medlemsländer accepterar ID-kort från andra EU-länder som ett sätt att identifiera sig. ”Det vi förhandlat fram i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor kommer inte bara att positivt påverka säkerheten i EU utan kommer också att göra människors liv enklare. Med biometriska ID-kort kommer europeiska medborgare som åtnjuter sin rätt till fri rörlighet att sluta stöta på problem med att bevisa sin identitet eller få tillgång till offentliga tjänster. Vi kommer att göra det obligatoriskt för medlemsländerna att erkänna dessa dokument”, avslutade Coelho.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend