Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EuropeanParliament och #EESC att samarbeta om valkampanjen i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Inför valet till Europaparlamentet i maj 2019 undertecknade Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani och EESK:s ordförande Luca Jahier ett samarbetsavtal på onsdagen.

Europaparlamentet och Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) har kommit överens om att vidta en rad åtgärder för att öka medvetenheten hos det civila samhällets organisationer och allmänheten om valet till Europaparlamentet och för att uppmuntra deras deltagande.

President Antonio Tajani sa: "Europaparlamentet är fast beslutet att svara på medborgarnas behov och prioriteringar - särskilt när det gäller jobb, tillväxt, säkerhet, migration och klimatförändringar. Vi har alla ett intresse i dessa val och vi har en plikt att informera. EESK kan spela en nyckelroll för att engagera arbetsmarknadens parter och det civila samhället i stort i denna valkampanj som kommer att avgöra Europas framtid.”

President Luca Jahier sa: ”Det finns inget annat alternativ än att vara tillsammans. Det finns ingen väg tillbaka. Jag är mycket glad över att arbeta tillsammans med president Tajani för att återupprätta dessa värderingar. JA till ThisTimeImActing, men för oss på EESK är det också ThisTimeImActing.”

Vid nästa val till Europaparlamentet, som äger rum den 23-26 maj 2019, kommer euroskeptiker och populister att använda alla argument för att vända den allmänna opinionen till sin fördel, var de två presidenterna överens. Medborgarna bör förbli vaksamma, vara stolta över våra prestationer och utveckla en ny känsla av att tillhöra vårt gemensamma europeiska projekt.

För att uppnå det måste EU:s institutioner reagera med underbyggda fakta för att motverka falska nyheter och se till att sanningen inte överskuggas av propaganda.

Annons

Vanliga projekt inkluderar medvetandehöjande kampanjer som en del av alla större aktiviteter som organiseras av EESK, inklusive i medborgarkonventet som hålls i början av 2019, 2019 års upplaga av "Your Europe, Your Say" fokuserade på valen och ungdomsdeltagande som samt ett seminarium för journalister med fokus på civilsamhället ett valår.

Läs hela deklarationen

 

Mer information

Signeringsceremonin

EU-valets pressverktyg

Vad Europa gör för mig

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend