Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Det skotska parlamentet förkastar #Brexit-avtalet

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Scottish parliament has rejected the UK government’s draft Brexit deal and has ruled out a ‘no deal’ Brexit option.  Speaking after the vote, Constitutional Relations Secretary Michael Russell said:  “The UK government’s Brexit deal will make Scotland poorer and they must now listen and act on the Scottish Parliament’s overwhelming decision to reject it. 

“I committed to bring the UK Government’s EU Withdrawal Deal and Political Declaration to this Parliament before it was voted on in the House of Commons, and I was pleased to do so today with a motion that was the result of a unique cross-party collaboration.

“In every area of Scotland there will be businesses, organizations, communities, people and families who will suffer, directly suffer, over a long period of time under this proposed deal.

“The Scottish Parliament came together to say we cannot let this happen, and the UK Government must now respect the decisive vote.”

Debattmotionen var: Att parlamentet samtycker till att både ett slutresultat utan avtal och de resultat som följer av utträdesavtalet och den politiska förklaringen som anger ramarna för det framtida förhållandet mellan EU och Storbritannien, som presenterats för underhuset av premiärministern, skulle vara skadlig för Skottland och nationerna och regionerna i Storbritannien som helhet, och rekommenderar därför att de förkastas och att ett bättre alternativ tas fram.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend