Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionens rapporter om framsteg i senaste diskussionsrundan med #Mercosur

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU och Mercosur höll sin senaste förhandlingsrunda i Bryssel den 12-20 november. Den innehöll omfattande diskussioner om alla ämnen både på chefsförhandlar- och expertnivå. Som en del av sitt pågående insynsarbete har kommissionen publicerat en rapport från denna omgång.

Smakämnen rapport innehåller en sammanfattning av diskussioner inom förhandlingens olika områden. Framsteg gjordes framför allt när det gäller avtalets kärntext: kapitlet om öppenhet avslutades och arbetet med kapitlet handel och hållbar utveckling fortskridit. Förhandlingsprocessen fortsätter och nästa omgång äger rum i Montevideo, Uruguay, den 10-13 december.

Diskussionerna kommer att täcka alla ämnen och bygga på de framsteg som gjorts under den senaste omgången. Det återstår fortfarande mycket arbete för att överbrygga de återstående klyftorna. Kommissionen är fortfarande fast besluten att framgångsrikt ingå ett ambitiöst, heltäckande och balanserat avtal med Mercosur.

För mer information om EU-Mercosur-förhandlingar, se dedikerad sida. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend