Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Europas verksamhet oroade av den senaste utvecklingen på #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det europeiska näringslivet är oerhört bekymrat över den senaste utvecklingen kring Brexit. Uppskjutandet av omröstningen om utträdesavtalet ökar osäkerheten och är ett slag för företag som är desperata efter klarhet. En no deal-brexit skulle få dramatiska ekonomiska konsekvenser och måste undvikas.

BusinessEuropes ordförande Pierre Gattaz sa: "Utträdesavtalet är avgörande för företagen eftersom det inkluderar en övergångsperiod där Storbritannien stannar i tullunionen och den inre marknaden åtminstone fram till december 2020. Detta är det enda sättet att ge företag tid att förbereda sig och justera. När det brittiska utträdesdatumet närmar sig snabbt uppmanar vi båda sidor att göra sitt yttersta för att underlätta ratificeringen av utträdesavtalet.”

På tal om framtiden tillade Gattaz: "Syftet med näringslivet är att få ett ambitiöst och heltäckande ramverk för framtiden som säkerställer så nära ekonomiska förbindelser som möjligt mellan EU och Storbritannien samtidigt som den inre marknadens integritet bevaras."

Under tiden måste förberedelserna för ett scenario utan affär intensifieras. Politiker på alla sidor måste leva upp till sitt ansvar och se till att alla juridiska och materiella förutsättningar finns på plats för att mildra störningar och göra utgången så skadlig som möjligt. Detta måste bland annat säkerställa att tillgången på mat och läkemedel inte störs, att transporter och nyckelinfrastruktur fungerar normalt, medborgarnas rättigheter upprätthålls (inklusive vistelse, arbete och resor), data fortsätter att flöda, tullen förblir effektiv och operativ, ekonomisk marknaderna förblir stabila och irländsk fred och stabilitet skyddas.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend