Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

No-deal #Brexit-störningar i brittiska hamnar kan pågå i upp till sex månader – minister

DELA MED SIG:

publicerade

on

En avtalslös Brexit kan orsaka upp till sex månaders störningar i vissa hamnar, varnade en brittisk minister förra veckan och lovade att prioritera läkemedel när Storbritannien utvecklar beredskapsplaner mindre än fyra månader innan det ska lämna EU. skriva Costas Pitas och Sarah Young.

Hälsominister Matt Hancock skrev till läkemedelsföretag i augusti för att säkerställa att de hade minst sex veckors medicin i Storbritannien, men han har också föreslagit att eventuella störningar kan pågå längre.

Hancock identifierade södra engelska korsningar vid hamnarna i Dover och Folkestone som områden som kan vara särskilt påverkade.

"Reviderade antaganden om gränsöverskridande planering visar att det kommer att bli avsevärt minskad tillgång över de korta sunden, i upp till sex månader. Det här är i allra högsta grad ett värsta scenario, sade han i ett brev till vårdgivare på fredagen.

Företag inom många branscher har köpt lagerutrymmen och lagerhållning för att säkerställa att de kan möta efterfrågan och fortsätta tillverkningen i händelse av att den friktionsfria rörelsen av varor till och från kontinenten går förlorad.

"Regeringen har också kommit överens om att läkemedel och medicinska produkter kommer att prioriteras på dessa alternativa vägar för att säkerställa att flödet av alla dessa produkter kommer att fortsätta obehindrat efter den 29 mars 2019", skrev han.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend