Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Bernd Lucke MEP – #ECJ går emot EU:s fördrag genom att tillåta #ECB monetär finansiering

DELA MED SIG:

publicerade

on

“This ruling is frightening: the European Court of Justice now explicitly allows the European Central Bank to provide monetary financing, provided that it is temporary. The court clearly shot over its target of helping the ECB,” warned ECR Group MEP Bernd Lucke following a judgement from the ECJ on a case brought with a group of nearly 2,000 plaintiffs against the ECB’s bond purchasing programme.

He continued: “In the European treaties, monetary financing is essentially banned and there is no possibility that it would be acceptable in any circumstances. The spirit of the Maastricht Treaty to form a community of stability is being buried in Luxembourg.”

Lucke har kritiserat EG-domstolen för att ytterligare undergräva de europeiska fördragen: Han har hävdat att EG-domstolen inte svarar på några mycket exakta frågor från både den tyska federala författningsdomstolen och målsäganden, som även inkluderar hans kollegor Hans-Olaf-Henkel, Joachim Starbatty, Bernd Kölmel och Ulrike Trebesius.

Lucke continued: “The fact that some questions from the Federal Constitutional Court remain unanswered also has positives. It means, that the Federal Constitutional Court must decide for itself in this case. In addition, it has already made clear that it has considerable doubts about the admissibility of the ECB programme. In particular, the question of a subsequent change in the distribution of losses to the detriment of the federal budget is highly explosive. Given the background of a possible default in another country, it is completely incomprehensible that the ECJ refused to give an answer to this problem.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend