Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-företag ökar #EUResearchInvestments mitt i global teknisk ras

DELA MED SIG:

publicerade

on

Företag i Europeiska unionen har ökat sina investeringar i forskning och utveckling (FoU) för åttonde året i rad, enligt den nya resultattavlan för industriell FoU för 2018 som publicerades av kommissionen idag. Resultaten visar att EU-företagens FoU-investeringar 2017 ökade med 5.5 % jämfört med föregående år.

Som ett talande tecken på en allt mer dynamisk global teknisk kapplöpning överträffas den tillväxt som uppnås av europeiska företag dock av deras amerikanska och kinesiska motsvarigheter, som har sett deras FoU-investeringar öka med 9 % respektive 20 %.

Forsknings-, vetenskaps- och innovationskommissionär Carlos Moedas sa: "Scoreboarden är en läglig påminnelse om Europas styrkor och svagheter i företagens FoU-värld. EU-företag leder den globala teknikkapplöpningen inom strategiska industrisektorer som bilar, läkemedel eller flygteknik. Men vi kommer till korta inom de djupteknologiska områden som formar nästa våg av innovation, som artificiell intelligens eller nya material. Det är där det framtida europeiska innovationsrådet kommer att spela en viktig roll, att investera i företag med hög risk och uppskalningspotential som kan skapa nya marknader.”

Utbildnings-, kultur-, ungdoms- och idrottskommissionär Tibor Navracsics, ansvarig för Joint Research Centre, tillade: "En stark kunskapsbas är nyckeln för att se till att våra företag kan konkurrera på en global skala. Resultattavlan visar att företag väljer att basera sin produktion och sin forsknings- och utvecklingsverksamhet där de hittar högkvalificerade, kreativa, entreprenöriella människor och kunskap. Det är därför det är avgörande att främja professionell utbildning och universitetsutbildning inom ledande vetenskapliga områden, särskilt naturvetenskap, teknik, teknik och matematik, för att bygga ett konkurrenskraftigt, motståndskraftigt Europa.”

I Europa har tillväxten i FoU-investeringar under det senaste året drivits av bil-, hälso- och IKT-sektorerna. Resultattavlan visar också att de 2,500 577 främsta FoU-investerande globala företagen, bland vilka 90 är europeiska, har stått för 736.4 % av världens företagsfinansierade FoU, vilket uppgick till 2017 miljarder euro 8.3 och uppnådde en ökning med XNUMX % jämfört med året. innan. Genom att vända den globala trenden från tidigare år visar rapporten också tydligt att tillväxten i FoU-investeringar har åtföljts av en ökning av den totala vinsten, återvunna kapitalutgifter och en blygsam ökning av genererad sysselsättning.

Mer information om 2018 års resultattavla för industriell forskning och utveckling finns tillgänglig här..

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend