Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU:s regionala förvaltningsfond som svar på #Syrienkrisen - nya projekt värda 122 miljoner euro antogs för flyktingar och lokalsamhällen i #Jordanien, #Irak och #Turkiet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen EU:s förvaltningsfond har antagit projekt värda 122 miljoner euro för att stödja tillgång till utbildning och grundläggande hälsovård för flyktingar och utsatta lokalsamhällen i Jordanien, för att tillhandahålla försörjningsmöjligheter i Turkiet och göra kritiska hälsovårdstjänster tillgängliga i Irak.

Med tanke på den fortsatta effekten av krisen och de nuvarande 5.6 miljoner syriska flyktingarna, bekräftar fondstyrelsen sitt åtagande att fortsätta stödet till syriska flyktingar och deras värdsamhällen. Med detta nya paket uppgår det totala värdet av EU:s regionala förvaltningsfond som svar på den hittills mobiliserade krisen i Syrien till 1.6 miljarder euro. För närvarande har 55 projekt kontrakterats. EU:s europeiska grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar kommissionsledamot Johannes Hahn sa: "Dessa nya projekt kommer att underlätta tillgången till utbildning och grundläggande hälsovårdstjänster för de mest utsatta människorna, ge försörjningsmöjligheter och stärka mödra- och barnomsorgen. EU är engagerat och fast beslutet att hjälpa människor i nöd och kommer att fortsätta att stödja våra partnerländer som ger viktig hjälp till flyktingar."

Läs hela pressmeddelandet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend