Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Sex sätt EU förbättrade ditt #digitala liv 2018

DELA MED SIG:

publicerade

on

MAN SHOPPAR JULKLAPPAR MED EN BÄRBÄRD PC GENOM INTERNET EU har gjort onlineshopping mycket enklare ©AP Images/European Union-EP 

Upptäck vad Europaparlamentet har gjort under 2018 för att förbättra din onlineupplevelse, från att avsluta omdirigeringar av länder till att finansiera gratis wifi i offentliga utrymmen.

Travel, shop, watch and call throughout the EU with no barriers and no additional costs. This is what the EU’s digital single market is all about and what Parliament is fighting for.

Inga fler automatiska landsomdirigeringar när du handlar online

Från och med den 3 december 2018 behöver inte konsumenterna stå ut med geoblockering längre. I februari 2018 antog parlamentsledamöterna en förordning som skulle upphöra geo-blockering, som tvingar återförsäljare att ge människor tillgång till varor och tjänster på samma villkor över hela EU, oavsett varifrån de ansluter.

Onlineshoppare behöver inte längre utsättas för sådana former av diskriminering medan omdirigeringar av länder till den lokala versionen av webbplatsen är förbjudna. Varor och tjänster som drar nytta av de nya reglerna inkluderar hushållsapparater, elektronik, kläder, hotellvistelser, uthyrning och evenemangsbiljetter.

Bättre paketleverans

Öppnandet av EU:s onlinemarknad gör det också nödvändigt att förbättra konsumentskyddet och leveransvillkoren. För mer prisvärd och effektiv paketleveranser till andra EU-länder, antog parlamentsledamöterna nya regler i mars 2018 för att göra den internationella paketleveransmarknaden mer transparent och konkurrenskraftig och för att minska de hinder som konsumenter och e-handlare stöter på när de köper produkter online i EU. Den här nya reglering trädde i kraft i maj 2018.

Annons

Tillgång till dina betaltjänster för innehåll i hela EU

Mer än hälften (53 %) av människorna i EU tittar på filmer och tv-serier online mer än en gång i veckan och kan från april 2018 fortsätta att göra det när de är i ett annat EU-land. Bärbarhetsförordningen som gäller alla EU-länder gör det möjligt för konsumenter att få tillgång till sina bärbara onlineinnehållstjänster när de reser i EU på samma sätt som de får tillgång till dem hemma. Dessa regler gäller alla leverantörer som erbjuder betalda innehållstjänster online.

Gratis wifi i allmänna utrymmen

För att kunna njuta av digitalt innehåll behöver användare pålitliga höghastighetsanslutningar. WIFI4EU, ett finansieringssystem för att främja gratis wifi-anslutning i offentliga utrymmen i hela EU, öppnade för ansökningar 2018. Målet med WIFI4EU europeiskt initiativ är att förse mer än 6,000 2020 samhällen över hela EU med gratis höghastighets wifi-anslutning till 21,700. Mer än 2019 XNUMX kommuner har redan registrerat sig. Framgångsrika sökande tillkännages i december och installation av wifi-utrustning kommer att följa under XNUMX.

Kommande regler om billigare internationella samtal och 5G

I november röstade parlamentsledamöterna för telekompaket, som syftar till att maximera samtal mellan EU-länder till 19 cent per minut och textmeddelanden till sex cent från den 15 maj 2019. Reglerna syftar också till att öka de investeringar som krävs för att göra 5G-anslutning tillgänglig i europeiska städer till 2020.

Dataskydd

De allmänna dataskyddsreglerna (GDPR) är fullt tillämplig sedan 25 maj 2018. Reglerna ger konsumenter mer makt över sin digitala närvaro, inklusive rätten till information om hur deras data används, och att radera innehåll de inte längre vill ha synligt online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend