#EU, #Japan och #US träffas i Washington DC för att gemensamt hantera globala handelsförvrängande metoder

| Januari 11, 2019

Handelskommissionär Cecilia Malmström (avbildad) mötte i Washington med Hiroshige Seko, ekonomi-, handels- och industriminister i Japan och ambassadör Robert E. Lighthizer, USA: s handelsrepresentant som en del av de trilaterala samtal som lanserades i 2017 för att ta itu med globala problem som handelsförvrängande praxis på 9 januari .

Företrädarna för EU, Japan och USA upprepade sina farhågor, granskade pågående arbete och kom överens om att fördjupa sitt samarbete inom alla områden som omfattas av de ministerutlåtanden som utfärdats efter deras föregående möten i New York och Paris, inklusive med avseende på icke-marknad politik och praxis i andra länder, industrisubventioner och statligt ägda företag, tvångsöverföring av teknik, samt WTO-reformer, digital handel och e-handel.

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, EU, Europeiska kommissionen, japan, Tisa, Handel, Handelsavtal, US