Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

EU ser fortfarande ingen omarbetning av #Brexit-avtalet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen uteslöt igen på tisdagen (23 april) varje återöppning av utträdesavtalet som förhandlades fram med Storbritannien förra året efter en mediarapport i London om att premiärminister Theresa May hade bett medhjälpare att se över alternativa arrangemang för den irländska gränsen, skriver Alastair Macdonald.

"Det är uteslutet att vi omförhandlar eller återupptar utträdesavtalet eftersom detta är den bästa möjliga lösningen", sa den biträdande chefstaleskvinnan Mina Andreeva på en presskonferens, med hänvisning till uttalanden från kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.avbildad).

Hon hade tillfrågats om en rapport om pro-Brexit-medlemmar i Mays konservativa parti som pressade premiärministern igen för att söka ändringar i fördraget för att ta bort det kontroversiella "backstop"-protokollet som är avsett att undvika störande tullkontroller av Nordirlands känsliga mark. gränsen till Europeiska unionen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend