Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Konservativa att kräva tydligt avgångschema från #TheresaMay

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det konservativa partiet kommer att kräva en tydlig tidsplan för premiärminister Theresa Mays avgång men kommer inte att ändra reglerna för ledarskapsutmaningar, sa ordföranden för partiets inflytelserika kommitté från 1922 förra veckan. skriva Elizabeth Piper och Kylie MacLellan.

May överlevde en förtroendeomröstning i december och kan enligt partiets regler inte utmanas igen på 12 månader. Men många av partiets parlamentsledamöter och medlemmar har blivit allt mer frustrerade över hennes hantering av Brexit och har efterlyst ett sätt att tvinga ut henne tidigare.

Chefen för den så kallade 1922-kommittén, som grupperar konservativa parlamentsledamöter, träffades på tisdagen (23 april) och sedan igen på onsdagen (24 april) för att diskutera huruvida ledarskapsreglerna skulle ändras.

"Vi beslutade att det inte borde göras en regeländring för att ta bort den 12-månadersperiod under vilken en andra förtroendeomröstning inte kan hållas", sa Graham Brady, kommitténs ordförande, till reportrar efter mötet.

May har sagt att hon kommer att avgå om hennes Brexit-avtal, som redan har förkastats tre gånger, antas av parlamentet men har inte fastställt vad hon ska göra om det inte blir det.

Brady sa att kommittén skulle be May om "en tydlig färdplan" för hennes avgång om ett brexitavtal inte godkänns.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend