Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#BRI gör en fantastisk bild av folk-till-folk-obligationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det andra bälte- och vägforumet för internationellt samarbete (BRF) startade i Peking den 2 april. Nästan 25 5,000 deltagare från mer än 150 länder och 90 internationella organisationer samlades vid det tre dagar långa evenemanget för att stärka band mellan människor och bygga fantastiska drömmar, skriver Zhang Fan.

Under de senaste sex åren har Belt and Road Initiative (BRI) översatts från ett tänkt koncept till verklig handling och framsteg på plats.

I mars grävdes Boten-tunneln för järnvägen Kina-Laos genom, vilket markerade ett viktigt framsteg för järnvägsprojektet. Många unga människor i Laos klädde ut sig och poserade för bilder på byggarbetsplatsen för att bevittna detta betydelsefulla ögonblick.

Byborna längs järnvägen var också frekventa besökare på projektplatsen. De uttryckte sitt hopp om en tidigare drift av järnvägen, eftersom tågen kan ta deras frukter och gummi till Kina och fler länder.

Järnvägen, som bär Laos drömmar, är ett resultat av den strategiska anpassningen mellan Kinas BRI och Laos strategi att omvandla från ett landlåst land till ett landanslutet nav, och även en miniatyr av BRI:s implementering för att förbättra infrastrukturen och förbättra bandet mellan människor.

Med förslaget från BRI-initiativet har den totala handelsvolymen mellan Kina och BRI-länderna överstigit 6 biljoner dollar, och de 82 samarbetsparker som byggts gemensamt av Kina och andra deltagande länder har skapat nästan 300,000 XNUMX jobb för lokalsamhällen.

Dessutom har framsteg gjorts inom utbildningssamarbete, kultur, turism och medicinsk hjälp, vilket inte bara ger utvecklingsmöjligheter utan också en känsla av delaktighet, en känsla av vinst och lycka till folket.

Annons

Vänskap, som härrör från nära kontakt mellan människor, har nyckeln till sunda stat-till-stat relationer. Under implementeringen av BRI har Kina alltid hållit fast vid det försörjningsorienterade internationella samarbetet och är dedikerade till att bygga fler och fler projekt för att ge fördelar till folket. BRI har skapat påtaglig välfärd för människorna i relaterade länder.

Lokalbefolkningen i Kyaukpyu, Myanmar var alltid ovilliga att gå ut på natten i staden som brukade vara höljd i mörker. Tack vare naturgasledningen Kina-Myanmar är Kyaukpyu upplyst på natten, och nu är gatorna upplysta med lampor. Projektet har fått hög uppskattning från lokalbefolkningen.

Från driften av vattenkraftverket Stung Russei Chrum i Kambodja, ultrahögspänningsprojektet Belo Monte i Brasilien och kraftprojekten i Kina-Pakistan ekonomiska korridor, till Kina-Thai-järnvägen, Jakarta-Bandung höghastighetståg, och Belgrad-Budapest Railway som är under uppbyggnad, BRI-projekten ger fördelar för fler och fler människor.

Byggandet av Mombasa–Nairobi Standard Gauge Railway skapade över 40,000 XNUMX jobb för Kenya. Det var vanligt att se unga afrikaner ställa upp och leta efter jobb i industriparker som byggdes och drevs av kinesiska företag i Afrika.

Tack vare BRI och godståget Kina-Europa träffade den kazakiska kvinnan med efternamnet Anita som kom till Kina för att studera kinesiska sin andra hälft och startade sitt eget e-handelsföretag.

Med byggandet av en kinesisk bilfabrik i Sydafrika har en anställd vid namn Patrick blivit en skicklig teknisk arbetare efter att ha fått utbildning från kinesisk sida. Det anständiga jobbet gjorde det möjligt för honom och hans familj att flytta till ett stort hus nära fabriken.

BRI förvandlar de deltagande ländernas och deras folks drömmar till gemensamma strävanden, och anstränger sig för att förverkliga dessa drömmar och säkerställa människornas lycka.

Det är därför som BRI får ett ökande globalt erkännande. Initiativet välkomnas av det laotiska folket som specifikt komponerade en låt för det. En kvinnlig tysk förare har också gjort reklambroschyrer för att sprida BRI:s idéer. Initiativet skapar en symfoni av band mellan människor längs Bält- och vägsträckorna.

Ana Jovanovic är kinesisk lärare vid universitetet i Belgrad, Serbien. När hon var collegestudent var kinesiska språket fortfarande en impopulär huvudämne. Men nuförtiden är den kinesiska majoren mycket välkommen, och rekryteringen ökar också med tiden.

Inte bara i Serbien, idag har det blivit ett mode att lära sig kinesiska och kinesiska sånger i många BRI-länder. "Passionen" för kinesiska speglar efterfrågan på ekonomiskt utbyte och handelsutbyte, och är också ett resultat av kulturutbyten.

Under de senaste sex åren har kulturutbyten och aktiviteter hållits ofta längs Bältet och vägen, såsom Sidenvägens kulturår, turismår, konstfestivaler, tankesmedjor och dialoger. De frekventa utbytena närmar sig människornas hjärtan och blir en bro som främjar deras vänskap. Utbytena lägger en solid grund för implementeringen av BRI.

Som ett kinesiskt ordspråk säger, goda vänner känner sig nära även när de är tusentals mil ifrån varandra. Tidigare i år lanserade China Foundation for Poverty Alleviation en internationell kampanj för att leverera "vårdpaket" till låg- och mellanstadieelever i utvecklingsländerna längs Bältet och vägen. När ett nepalesiskt barn fick ett paket sa hon att hon ville besöka Kina.

Berg och hav kan inte skilja människorna åt om deras hjärtan är nära. The Belt and Road är en väg full av hopp längs vilken världen kan nå en ljusare framtid.

Dela den här artikeln:

Trend