Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

#SecurityUnion – Efter #Christchurch diskuterar #EUInternetForum operativa åtgärder för att tackla terroristinnehåll online

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har varit värd för ett möte för högre tjänstemän i Bryssel, med representanter från EU:s medlemsländer, Europol och de viktigaste teknikföretagen inom ramen för EU:s Internetforum. Forumet har drivit på åtgärder för att ta itu med terroristinnehåll online Sedan 2015.

Sammankomsten äger rum inför ett möte med en grupp regeringsledare och vd:ar för teknikföretag den 15 maj i Paris, där president Juncker deltog och med Frankrikes president Emmanuel Macron och Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern som värd i Paris. Deltagarna i EU:s internetforum kommer att höra från Nya Zeelands ambassadör i EU om händelserna som utspelade sig i Christchurch och de nyzeeländska myndigheternas erfarenhet av att svara på det.

EU:s internetforum kommer också att ta upp krishanteringsmekanismer genom att klargöra rollerna och kommunikationskanalerna mellan brottsbekämpande myndigheter och den privata sektorn efter en terrorattack med en betydande onlinekomponent. Europeiska kommissionen å sin sida, efter tillkännagivandet av ordförande Juncker i sin 2018-statens adress, har redan föreslagit nya regler till ta bort terroristinnehåll från webben inom 1 timme.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend