Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Labour skulle betala 20 miljarder pund i #WaterNationalization - Sunday Times

DELA MED SIG:

publicerade

on

En framtida Labour-regering skulle erbjuda aktieägare i brittiska vattenverk totalt 20 miljarder pund i ett nationaliseringsprogram, jämfört med ett nuvarande marknadsvärde på cirka 44 miljarder pund. Sunday Times tidningen sa, skriver David Milliken.

Med hänvisning till utdrag från ett internt informationsdokument från Labourpartiet sa tidningen att Labour endast hade för avsikt att kompensera aktieägare för investeringar som redan gjorts i verktygen, och inte för förlusten av framtida vinster.

"Aktieägarnas investeringar i brittiska vatten- och avloppsbolag är mindre än 20 miljarder pund", citerade tidningen dokumentet.

"Vi tror att det här är ett bättre ställe att börja än marknadsvärden eftersom det återspeglar hur mycket aktieägare faktiskt har lagt in i ett företag och inte inkluderar framtida förväntade vinster, som inte kommer att existera under offentligt ägande," tilläggs dokumentet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend