Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EuropeDay – Vi måste fortsätta arvet från grundarna och skydda det europeiska folket

DELA MED SIG:

publicerade

on

När vi firar Europadagen reflekterar vi över ursprunget till det europeiska projektet och framgångarna från grundarna. Med ledning av sina kristdemokratiska värderingar lade de grunden till det som har blivit Europeiska unionen. I denna månads val till Europaparlamentet betonade Europeiska folkpartiets (EPP) ordförande, Joseph Daul, vikten av att arbeta i andan av Robert Schuman-deklarationen som ägde rum för 69 år sedan i går (9 maj). 
“Today we mark the reconciliation of a continent and celebrate the unity that made us and continues to make us stronger. The European Union has protected and protects our core values of democracy, freedom, tolerance and the rule of law. Just as in 1950, Europe remains the best answer to the challenges we face. Whether its our citizens’ security, climate change or the migration crisis, no single country can address these challenges alone.”
När vi går till valurnorna är det viktigt att vi kommer ihåg vad vi har byggt ihop och akta oss för populisterna som vill förstöra allt vi har uppnått under de senaste 70 åren. Vi kan inte bygga Europas framtid på ett förstörelseprogram.
Rather, as Schuman famously said: “Europe will be built through concrete achievements.” EPP showed leadership in crises and turned challenging times into successful results. Under Jean-Claude Juncker’s Commission, 13 million new jobs have been created across the EU, we have achieved the lowest unemployment rate in the past 20 years and we have succeeded in diminishing illegal arrivals by 85% since the beginning of the migration crisis in 2015. A social Europe has also become a reality.
Europe improves peoples’ lives and must inspire optimism for the future. After the Second World War, the European project brought peace, prosperity and progress and continues to do so. We must remain on this path and demonstrate to our fellow citizens that the European Union will always offer hope and protection.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend