Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#SibiuDeclaration

DELA MED SIG:

publicerade

on

“We, the Leaders of the European Union, have gathered in Sibiu to discuss and look ahead to our common future.

“In a few weeks, Europeans will elect their representatives in the European Parliament, forty years after they first exercised this fundamental right. A Europe re-united in peace and democracy is but one of many achievements. Since its inception, the European Union, driven by its values and freedoms, has provided stability and prosperity across Europe, within and beyond its borders. Over the years, it has grown into a major player on the international scene. Gathering around half a billion citizens, with a competitive single market, it is a leader in worldwide trade, and shapes global politics.

“We reaffirm our belief that united, we are stronger in this increasingly unsettled and challenging world. We recognise our responsibility as Leaders to make our Union stronger and our future brighter, while recognising the European perspective of other European States. That is why today we unanimously agree on 10 commitments that will help us live up to that responsibility:

  • Vi kommer att försvara ett Europa – from East to West, from North to South. Thirty years ago millions of people fought for their freedom and for unity and brought down the Iron Curtain, which had divided Europe for decades. There is no place for divisions that work against our collective interest.
  • Vi kommer stanna förenade i tjockt och tunt. Vi kommer att visa varandra solidaritet i nöden och vi kommer alltid att stå tillsammans. Vi kan och vi kommer att tala med en röst.
  • Vi ska leta alltid efter gemensamma lösningar, lyssna på varandra i en anda av förståelse och respekt.
  • Vi kommer att fortsätta att skydda vårt sätt att leva, demokrati och rättsstatsprincipen. Alla européers oförytterliga rättigheter och grundläggande friheter kämpades hårt och kommer aldrig att tas för givna. Vi kommer att upprätthålla våra gemensamma värderingar och principer som är inskrivna i fördragen.
  • Vi kommer att leverera där det är viktigast. Europa kommer att fortsätta att vara stort i stora frågor. Vi kommer att fortsätta att lyssna till alla européers oro och förhoppningar och föra unionen närmare våra medborgare, och vi kommer att agera därefter, med ambition och beslutsamhet.
  • Vi kommer alltid att upprätthålla principen om rättvisa, oavsett om det är på arbetsmarknaden, i välfärden, i ekonomin eller i den digitala transformationen. Vi kommer att ytterligare minska skillnaderna mellan oss och vi kommer alltid att hjälpa de mest utsatta i Europa genom att sätta människor före politik.
  • Vi kommer att ge oss själva innebär att matcha våra ambitioner. Vi kommer att förse unionen med de medel som krävs för att uppnå sina mål och genomföra sin politik.
  • Vi ska säkra framtiden för nästa generationer européer. Vi kommer att investera i unga människor och bygga en union som är anpassad för framtiden, som klarar av 21-talets mest pressande utmaningar.
  • Vi kommer att skydda våra medborgare och hålla dem säkra genom att investera i vår mjuka och hårda kraft och genom att arbeta med våra internationella partners.
  • Europa kommer att vara en ansvarsfull global ledare. De utmaningar vi står inför idag påverkar oss alla. Vi kommer att fortsätta arbeta med våra partners i världen för att upprätthålla och utveckla den regelbaserade internationella ordningen, för att få ut det mesta av nya handelsmöjligheter och för att gemensamt ta itu med globala frågor som att bevara vår miljö och bekämpa klimatförändringar.

“The decisions we take will follow the spirit and letter of these 10 commitments. The Union of today is stronger than that of yesterday and we want to continue to build its strength for tomorrow. This is our commitment for the future generations. This is the spirit of Sibiu and of a new Union at 27 ready to embrace its future as one.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend