Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit – Maj för att träffa Tory-ledare nästa vecka för att ta upp krav på avgång

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den brittiska premiärministern Theresa May har erbjudit sig att träffa ledare för en inflytelserik grupp lagstiftare från det konservativa partiet nästa vecka för att ta itu med de växande kraven på att hon ska avgå, sade partirepresentanter på onsdagen (8 maj). skriver Elizabeth Piper, Kylie MacLellan och William Schomberg.

Graham Brady, ordförande för 1922 års kommitté som kan göra eller knäcka partiledare, sa att May sa till honom att hon var fast besluten att få sitt brexitavtal ratificerat så snart som möjligt vilket skulle bana väg för hennes avgång.

Han sa att May ville hålla omröstningar i parlamentet om detaljerad brexitlagstiftning innan Storbritannien ska hålla val till Europaparlamentet om två veckor. Hittills har hon misslyckats med att övervinna motståndet inom sitt parti mot den överenskommelse som hon enades med EU förra året.

"Hon har klargjort inte bara sin beslutsamhet att säkra det första steget i brexitprocessen inom en mycket nära framtid, utan också att införa den nödvändiga lagstiftningen innan valet till Europaparlamentet äger rum, och möjligen inom en mycket närmare framtid än så," sa Brady BBC-tv.

Tidigare sa Mays talesman att hon stod fast vid sitt åtagande att avgå efter att hon slutfört "fas ett" av brexitprocessen, eller skilsmässoavtalet, innan hon överlämnade till en ny ledare för att förhandla fram framtida handelsförbindelser med blocket.

Men många konservativa lagstiftare anser att May har misslyckats med att leverera på Storbritanniens röst att lämna EU och att partiet behöver en ny strategi.

 

Annons

En lagstiftare som deltog i ett vanligt möte i 1922 års kommitté på onsdagen uppmanade den verkställande ledningen att vara "häftig" vid nästa veckas möte med May eftersom partiet behövde ha "ett slut i sikte".

May har förlorat stort på tre försök att få sitt brexitavtal genom parlamentet. Återläget tvingade henne att begära en försening av Brexit-deadline som nu är den 31 oktober.

Downing Street har tidigare sagt att man kan försöka anta den lagstiftning som behövs för att ratificera brexitavtalet innan man håller en ny omröstning i parlamentet om att godkänna Mays avtal med Bryssel.

Brady sa att det inte fanns någon "allmän klarhet" om tidtabellen för Mays avgång.

"Men det är tydligt att premiärministern önskar och är fast besluten att göra sitt bästa och säkra vår avgång från Europeiska unionen med en tidig andrabehandling av lagstiftningen och att hennes avgång är mycket nära knuten till den processen", sa han till BBC .

Separat på onsdagen sade talesmän för May och för oppositionspartiet att samtalen om hur man kan bryta dödläget skulle fortsätta under de kommande dagarna.

 

"Detta är det andra förlängda mötet mellan regeringen och oppositionen, vilket visar på det allvar med vilket båda sidor närmar sig dessa samtal", sa en talesman för Mays kansli efter de senaste förhandlingarna.

"Under de kommande dagarna kommer det att hållas fler möten med de bilaterala arbetsgrupperna och ytterligare utbyte av dokument när vi försöker spika ner detaljerna i det som har diskuterats."

En Labour-talesman sa: "Efter den andra dagen av förhandlingar denna vecka arbetar förhandlingsteamen för att fastställa utrymme för överenskommelse och kommer att träffas igen i början av nästa vecka."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend