Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#StateAid – Commission approves new commitments package for #NationalBankOfGreece

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har kommit fram till att grekiskt stöd, godkänt av kommissionen i 2014 och 2015, for National Bank of Greece (NBG) remains compatible with EU state aid rules based on a new commitments package submitted by the Greek authorities. Since 2015, NBG has successfully executed a significant rationalization of its operations and sold a substantial part of its non-core assets outside of Greece in line with its commitments under the Commission’s 2015 decision.

Samtidigt har NBG inte lyckats genomföra vissa andra åtaganden inom den förutsedda tidsramen, särskilt att avyttra sin försäkringsverksamhet och vissa andra icke-kärntillgångar utanför Grekland.

Den 10 april 2019 lämnade de grekiska myndigheterna ett nytt åtagandepaket till kommissionen, inklusive reviderade tidsfrister för att sälja dessa återstående tillgångar eller alternativa ytterligare tillgångar, samt kompensationsåtgärder, inklusive ytterligare omstruktureringsåtaganden och förlängning av viktiga befintliga åtaganden.

The Commission can accept modifications to existing state aid commitments by member states, if the new commitments are equivalent to the original ones. In its assessment, the Commission took into account several factors, including NBG’s divestment efforts and that NBG’s viability is only moderately affected by the delay in the sale of certain limited assets.

On this basis, and based on the compensatory measures to further rationalise NBG’s operations as well as the proposed prolongation of most of the key existing commitments, the Commission concluded that the proposed commitments can be considered equivalent to the existing commitments under the 2015 decision.

Therefore, it has approved Greece’s new commitment package under EU state aid rules. More information will be available on the Commission’s konkurrens hemsida, i offentligt fall registret, under ärendenumret SA.43365.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend