Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska kommissionen kommer att harmonisera det sista pionjärfrekvensbandet som behövs för #5G-distribution

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit Genomförandebeslut om harmonisering av frekvensbandet 26 GHz för trådlösa nätverk, vilket är ett stort steg mot utbyggnaden av 5G över hela Europa. Beslutet slutför den EU-omfattande samordningen av alla tre pionjärbanden (700 MHz3.6 GHz och 26 GHz) som behövs för utbyggnad av 5G i medlemsländerna.

Harmoniseringen av radiospektrumvågor är grunden för gränsöverskridande trådlösa kommunikationstjänster och den sätter gemensamma tekniska villkor för användning av dessa band. Framför allt kommer tillgängligheten av 26 GHz-bandet att hjälpa till med utbyggnaden av innovativa tjänster som högupplöst videokommunikation, såväl som virtuell och förstärkt verklighet.

Harmoniseringen av 26 GHz-bandet över hela Europa måste vara slutförd i alla medlemsländer i slutet av mars 2020, medan effektiv användning av minst 1 GHz av detta band kommer att följa senast i slutet av 2020. 5G kommer att rullas ut först i större städer och längs viktiga transportvägar, såväl som industriplatser.

Bättre spektrumsamordning tillsammans med genomförandet av Europeiska elektronisk kommunikationskod, kommer att bidra till att möta framtida anslutningsbehov i den europeiska digitala ekonomin och samhället. Ytterligare information om spektrumharmonisering finns tillgänglig här. såväl som i faktablad. Mer information om handlingsplanen 5G för Europa finns tillgänglig här. och på 5G cybersäkerhet här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend