Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

I #Brexit-gräsket är det brittiska parlamentets session längst på över 350 år

DELA MED SIG:

publicerade

on

Dödläge när det gäller att navigera Storbritanniens utträde ur Europeiska unionen, är landets parlamentssession nu den längsta sedan engelska inbördeskriget 1642-51, sade underhusets bibliotek på måndagen (13 maj). skriver Kylie MacLellan.

Parlamentssessioner varar vanligtvis ett år, från vår till vår, men efter valet i juni 2017 tillkännagav regeringen att den skulle hålla en sällsynt tvåårig lagstiftande session för att ta itu med brexits komplexitet.

 

Men eftersom premiärminister Theresa Mays brexitavtal har förkastats tre gånger av parlamentet och lagstiftare som nu befinner sig i ett dödläge över vägen framåt, finns det inga tecken på att regeringen planerar att avsluta den nuvarande sessionen.

Underhusets bibliotek sa att parlamentssessionen blev den längsta på mer än 350 år den 7 maj och på tisdagen kommer att ha varat i 300 sammanträdesdagar. Det gör det till det näst längsta riksdagsmötet någonsin.

 

"Premiärministern och regeringen beslutade om en förlängd session för att anta lagstiftningen för att leverera Brexit och det arbetet är fortfarande viktigt och uppenbarligen pågående", sade Mays talesman.

Annons

Parlamentet har dock en bit kvar för att ta sig om den längsta sessionen någonsin. Känd som "det långa parlamentet", varade det från november 1640 till april 1653 och satt i totalt 3,322 XNUMX dagar.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend