bannerannons

#Brexit - Vem hoppas bli Storbritanniens nästa premiärminister?

| Kan 16, 2019

Premiärminister Theresa May har sagt att hon kommer att gå ner för nästa faser av Brexit-förhandlingarna och även om hon inte har satt ett datum på sin avresa, stöder de högre medlemmarna av sitt konservativa parti att ersätta henne, skriv Kylie MacLellan och William James.

Nedan finns konservativa som antingen har sagt att de planerar att lägga sig framåt eller förväntas förväntas springa:

ESTHER MCVEY, 51

Den tidigare Brexit-TV-presentatören, som avgick som arbets- och pensionsminister i november i protest vid majs utträdesavtal med EU, har sagt att hon planerar att springa i ledningskonkurrensen.

McVey berättade Talkradio: "Jag har alltid sagt helt klart att om jag fick tillräckligt med stöd från mina kollegor, ja, jag skulle (springa). Nu har folk kommit fram och jag har det stödet, så jag kommer att gå framåt. "

ANDREA LEADSOM, 56

En pro-Brexit-kampanj, Leadsom gjorde det till de sista två i 2016-tävlingen för att ersätta David Cameron. Hon drog sig tillbaka efter en intervju där hon sa att hon var en mamma gav henne mer av en insats i landets framtid än hennes rival Theresa May.

Leadsom driver parlamentarisk verksamhet för regeringen och berättade för sändaren ITV att hon "ser allvarligt över att stå" för att ersätta maj.

RORY STEWART, 46

En tidigare diplomat som en gång gick 6,000 miles över Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal, blev Stewart främjad till den internationella utvecklingssekreteraren i månaden efter att ha haft flera junior ministerpositioner.

Utbildad vid den exklusiva Eton College, valdes Stewart först till parlamentet i 2010 och stödde återstående i EU i 2016-folkomröstningen. Han motsätter sig en "ingen affärsavgång" och har varit en stämningsansvarig för majs affär med Bryssel.

"Jag vill ta med detta land ... Jag accepterar Brexit, jag är en Brexiteer, men jag vill nå ut till" Bibehålla väljarna ", berättade han för BBC.

Följande konservativa förväntas springa:

BORIS JOHNSON, 54

Den tidigare utrikesministern är Mays mest uppenbara kritiker på Brexit. Han avgick från skåpet i juli i protest mot hennes hantering av exitförhandlingarna.

Johnson, som ses av många eurosceptiker som ansiktet på 2016 Brexit-kampanjen, ställde ut sin tonhöjd till medlemskapet i ett tal på partiets årliga konferens i oktober - några medlemmar köpte i timmar för att få plats. Han uppmanade festen att återvända till sina traditionella värden av låg skatt och stark polis.

Han har ännu inte meddelat planer att springa men är bookmakarnas favorit för att lyckas maj.

MICHAEL GOVE, 51

Gove, en av de mest profilerade Brexit-kampanjerna under 2016-folkomröstningen, måste återuppbygga sin skåpkarriär efter att ha fallit i början av maj i tävlingen för att ersätta Cameron, som avgav dagen efter att ha förlorat folkomröstningen.

Utsedd som en av de mest effektiva medlemmarna av skåpet för att framlägga nya policyer, har energiministeren blivit en överraskad allierad till maj och har bakat upp sin Brexit-strategi.

Gove gick ihop med Johnson under 2016 Brexit-kampanjen för att bara dra sitt stöd för Johnsons efterföljande ledarbud i sista stund och driva sig.

Han har ännu inte sagt om han planerar att springa.

JEREMY HUNT, 52

Jakt ersatte Johnson som utrikesministern i juli och har uppmanat det konservativa medlemskapet att avsätta sina skillnader över Brexit och förena sig mot en gemensam fiende - EU.

Jakt röstade för att förbli i EU i folkomröstningen. Han tjänade sex år som Storbritanniens hälsovårdsminister, en roll som har gjort honom impopulär med många väljare som arbetar eller är beroende av den statliga, finansiellt utsträckta National Health Service.

På lunch med journalister i parlamentet om han planerade att springa för ledare sa han: "Vänta och se."

DOMINISK RAAB, 45

Raab slutade som Mays Brexit-minister förra året i protest mot sitt utkast till avtal om utträde som säger att det inte överensstämde med de löften som konservativa partiet gjorde i 2017-valet. Raab tjänstgjorde bara fem månader som chef för Brexit-avdelningen.

Han hade haft junior ministerroller sedan han valdes i 2010. Raab, ett svart bälte i karate, kampanjerat för Brexit.

Han har inte förklarat sin kandidatur, men frågade om han skulle vilja vara premiärminister, sade han: "Aldrig säga aldrig."

SAJID JAVID, 49

Javid, en före detta bankir och en mästare på fria marknader, har haft ett antal skåproller och poängterar konsekvent bra i omröstningar av partimedlemmar. En andra generationens invandrare av pakistanskt arv, han har ett porträtt av sen konservativ premiärminister Margaret Thatcher på sin kontorsmur.

Javid röstade förblivna i 2016-folkomröstningen men betraktades tidigare som Eurosceptic. Han har inte sagt om han planerar att springa men anses ha satt sitt stall genom tal och intervjuer.

DAVID DAVIS, 70

Davis, en ledande Eurosceptic, utsågs till Brexit-minister för att leda förhandlingar med EU i juli 2016 men avgav sig två år senare i protest mot majs planer för ett långsiktigt förhållande till blocket.

Han sprang tidigare för partiets ledning i 2005 men förlorade mot Cameron.

Han berättade för en tidskrift att han förmodligen skulle vara konservativ partiledare om han stod för rollen som att ansöka om ett jobb som verkställande direktör. "Men ... det är inte det sätt som beslutet är gjort," sa han.

PENNY MORDAUNT, 46

Mordaunt är en av de sista återstående pro-Brexit-medlemmarna i Mays skåp. Hon blev Storbritanniens första kvinnliga försvarssekreterare denna månad.

En Royal Navy-reservist, Mordaunt var tidigare internationell utvecklingsminister. Många hade förväntat henne att ansluta sig till uppsägningsvågan som följde offentliggörandet av majs utkast till återkallelseavtal.

AMBER RUDD, 55

Rudd avgick som inrikesministern förra året efter att ha blivit upprörd över hennes avdelnings behandling av några långsiktiga karibiska invånare som felaktigt märktes med olagliga invandrare.

Hon stödde "Remain" i 2016 och har motsatt sig en "no deal" exit, vilket innebär att hon kunde vinna stöd från pro-EU konservativa lagstiftare. Men hon kämpade för att behålla sin plats vid 2017-valet och har en av de minsta majoriteterna i parlamentet.

MATT HANCOCK, 40

Hälsokonsult Hancock, en tidigare ekonom vid Bank of England, stödde "Remain" i 2016. Först vald till parlamentet i 2010 har han haft flera ministrarroller.

JUSTINE GREENING, 50

Den tidigare utbildningsministern berättade för ITV att hon skulle överväga att springa. Greening stöder en andra Brexit folkomröstning. Många tyckte att hon kunde ansluta sig till flera av sina kolleger för att sluta festen för att bilda en pro-EU-grupp i parlamentet tidigare i år.

LIZ TRUSS, 43

Chefsekreterare till statskassan har Truss haft flera roller i regeringen, bland annat miljöminister och justitieminister. Hon stödde "Remain" i 2016 men har sagt att hon sedan dess har ändrat sitt sinne på Brexit.

GRAHAM BRADY, 51

Brady är ordförande i 1922-kommittén för konservativa lagstiftare. "Det skulle ta en hel del människor att övertala mig. Jag är inte säker på att många människor anstränger sig i ledningen för att ta på sig vad som är en utomordentligt svår situation ", sa han till BBC Radio.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, Konservativa partiet, EU, UK

Kommentarer är stängda.