Hej där: européerna vaknar till billigare internationella telefonsamtal

| Kan 16, 2019

Från 15 maj är samtal mellan EU-länder begränsade till 19 cent per minut och textmeddelanden på sex cent.

Medan priserna för telefonsamtal har sjunkit stadigt under de senaste åren och EU redan har avskaffat roamingavgifter, fortsatte kostnaden för telefonsamtal till andra EU-länder att vara hög. Det är nu tidigare med nya regler för internationella telefonsamtal som sparkar in på 15 May.

De nya priserna på internationella telefonsamtal är en del av den europeiska elektronisk kommunikationskoden som Europaparlamentsledamöter antogs den 14 november 2018. Billigare telefonsamtal är en del av en digital marknadsstrategi som vill säkerställa att alla européer, oavsett plats eller inkomst, kan delta i den digitala ekonomin och samhället.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaparlamentet

Kommentarer är stängda.