Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUPrizeForWomenInnovators – Kommissionen hedrar fyra enastående entreprenörer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Förra veckan i Paris tillkännagav forsknings-, vetenskaps- och innovationskommissionär Carlos Moedas de fyra vinnarna av 2019 EU-priset för kvinnliga innovatörer totalt värt 350,000 XNUMX €.

Priset finansieras under Horizon 2020, EU:s forsknings- och innovationsprogram. Vinnarna har grundat ett framgångsrikt företag baserat på sina innovativa idéer.

Commissioner Moedas said: “I am honoured to share this moment of recognition with such amazing innovators. They show the unlimited talent present in Europe and the importance of women entrepreneurs. I hope that with this prize, our winners will go on to inspire many other women to create innovative businesses.”

Tre vinnare får 100,000 1 € vardera: XNUMX) Irina Borodina (Litauen), medgrundare av bioteknikföretaget BioPhero, som producerar feromoner som ett alternativ till bekämpningsmedel 2) Martine Caroff (Frankrike), grundare av de två bioteknikföretagen LPS-BioSciences och HEPHAISTOS-Pharma, verksamma inom området in vitro-diagnostik, medicinsk utrustning och immunterapi; och 3) Shimrit Perkol-Finkel (Israel), medgrundare av företaget ECOncrete Tech, som ger miljömedvetna betongprodukter. Den fjärde vinnaren från kategorin stigande innovatörer kommer att få 50,000 XNUMX €: Michela Puddu (Italien), medgrundare av företaget Haelixa, som använder DNA-baserad spårning för att säkerställa etiska och transparenta leveranskedjor för konsumentgoda. Syftet med EU-priset för kvinnliga innovatörer är att öka allmänhetens medvetenhet om behov av mer innovation och fler kvinnliga entreprenörer, för att erkänna kvinnors framgång inom innovation och skapa starka förebilder.

Mer information om vinnarna och priset finns i denna nyhet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend