Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Brittiska demonstranter blåser upp en morrande orange #TrumpBaby luftskepp före besöket

DELA MED SIG:

publicerade

on

Brittiska demonstranter blåste upp en luftskepp som skildrade Donald Trump som en morrande, blöjbärande orange baby på onsdagen (22 maj), en provkörning inför en planerad flygning under USA:s presidents statsbesök i Storbritannien nästa månad, skriver Juris Abramenko.

På inbjudan av drottning Elizabeth, kommer president Trump och presidentfrun Melania Trump till Storbritannien den 3-5 juni för ett statsbesök – en pompös affär som involverar en vagnsresa genom London och en bankett på Buckingham Palace.

Storbritanniens så kallade speciella relation till USA är en av det senaste århundradets bestående allianser, men vissa brittiska väljare ser Trump som grov, flyktig och emot deras värderingar i frågor som sträcker sig från global uppvärmning till hans behandling av kvinnor.

Blimpen hälsade Trump när han besökte Storbritannien 2018, i vad han beskrev som ett försök att få honom att känna sig ovälkommen.

Teamet bakom den gigantiska gummibåten sa att de skulle låta den flyga igen om en crowdfunding-kampanj kan samla in 30,000 XNUMX pund till grupper som stödjer orsaker från klimatåtgärder till kvinnors rättigheter.

I en park i centrala London blåste demonstranter - som utnämnde sig som "Trump-barnvakter" - upp den sex meter (20 fot) höga ballongen.

"Varför välja Trump? Han är den mäktigaste översittaren i världen, säger Max Wakefield, en av de självutnämnda "Trump-barnvakterna".

Annons

"Hans makt bygger på splittring och på att kassera rättigheterna för några av de mest utsatta samhällena. Så för oss, särskilt som människor här i Storbritannien, som har en nära relation med USA, är han absolut offentlig fiende nummer ett.”

Londons borgmästare Sadiq Khan gav tillstånd till luftskeppen att flyga bredvid Palace of Westminster i centrala London under Trumps tidigare besök, vilket väckte ilska från den amerikanske presidentens anhängare som sa att det var en förolämpning mot ledaren för Storbritanniens närmaste allierade.

Medan den brittiska monarken gör den formella inbjudan till ett statsbesök, erbjöds besöket av premiärminister Theresa May när hon blev den första utländska ledaren att besöka honom efter hans invigning i januari 2017.

Under sin resa förra året chockade Trump Storbritanniens politiska etablissemang genom att ge en förtvinande bedömning av Mays Brexit-strategi. Han sa att hon inte hade följt hans råd, som att stämma EU, men sa senare att May gjorde ett fantastiskt jobb.

Drottning Elizabeth har varit värd för amerikanska ledare inklusive Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan, George HW Bush och Bill Clinton under hennes 67-åriga regeringstid.

Men Trump är bara den tredje amerikanska presidenten som tilldelats äran av ett statsbesök, efter George W. Bush 2003 och Barack Obama 2011.

Förra året, när hundratusentals protesterade över hela Storbritannien, firades Trump med en överdådig middag på Blenheim Palace, födelseplatsen för den brittiske andra världskrigets ledare Winston Churchill. Han och Melania drack också te med drottningen på Windsor Castle.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend