#Elections2019 - Första platsprojektion för nytt parlament och uppskattning

| Kan 26, 2019

Den första aggregerade projiceringen av det nya parlamentets sammansättning, baserat på utställningsundersökningar som publicerats i 11-länder och röstintentioner före valet i 17-länderna:

EP-platser
Första parlamentets platser

Dessa siffror bygger på nationella uppskattningar som publicerats i 11-länderna (Österrike, Cypern, Tyskland, Irland, Malta, Nederländerna, Bulgarien, Kroatien, Frankrike, Danmark, Slovakien) och röstintentioner före valet i de övriga 17-länderna.

Seatprognoser kommer att uppdateras hela natten, eftersom uppskattningar och officiella resultat kommer in från medlemsstaterna, med första preliminära globala resultat som förväntas vid cirka 23h15.

Här hittar du nationella resultat, platser efter politisk grupp och land, fördelning av nationella partier och politiska grupper, parlamentsledamöternas jämställdhet eller uppdelning. Du kommer också att kunna jämföra resultat, kontrollera majoriteter eller ladda upp din widget.

Turnout uppskattningar indikerar en betydande ökning av deltagandet

Preliminära utdelningsberäkningar vid runt 51% (utan brittiska siffror, ännu inte tillgängliga) indikerar en betydande ökning av deltagandet och högsta uppdelning under minst 20 år. Beroende på brittiska resultat kan den totala utdelningen variera mellan 49 och 52%.

Mer informationen

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaval, Europaparlamentet

Kommentarer är stängda.