Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EP2019 – Tyska gröna går före socialdemokraterna i de senaste uppskattningarna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ska Keller, medledare för
De gröna i Europaparlamentet

Det tyska gröna partiet beräknas få 22 % av rösterna och 23 platser i nästa Europaparlament. Medan de gröna har varit nästan hals-och-hals med socialdemokraterna i valet till nationella val, är det ändå överraskande jämfört med en opinionsundersökning som antydde en vinst på bara tre mandat, skriver Catherine Feore.

De gröna är fortfarande tvåa efter partierna EPP (Europeiska folkpartiet) i Tyskland, Kristdemokraterna (CDU) och deras bayerska systerparti CSU. Resultatet kommer utan tvekan att vara en besvikelse för EPP:s Spitzenkandidat Manfred Weber, med en förlust på sex mandat.

Socialdemokratiska partiet (SPD) ser ut att ha tappat 11 mandat, men har fortfarande tredje högsta rösten med 15.5 % av rösterna.

Extremhögern Alternatif fur Deutschland som förväntas få sex mandat beräknas nu bara vinna ytterligare tre, med uppskattningsvis 10.5 % av rösterna. Det börjar se ut som att projektioner för den yttersta högern kan vara något utanför målet.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend