#EP2019 - Tyska gröna gå vidare före socialdemokraterna i de senaste uppskattningarna

| Kan 26, 2019

Ska Keller, medledare för
Gröna i Europaparlamentet

Den tyska gröna parten beräknas vinna 22% röster och 23 platser i nästa Europaparlamentet. Medan gröna har varit nacke och nacke med socialdemokrater i valet för nationella val är det ändå överraskande jämfört med omröstning som föreslog en vinst på bara tre platser, skriver Catherine Feore.

De gröna är fortfarande andra till partierna i Europaparlamentet, de kristdemokrater (CDU) och deras bayerska systerpartiet CSU. Resultatet kommer utan tvivel att vara en besvikelse för EPP: s Spitzenkandidat Manfred Weber, med en förlust på sex platser.

Socialdemokratiska partiet (SPD) verkar ha förlorat 11-platser, men har fortfarande den tredje högsta rösten med 15.5% av omröstningen.

Den högra höger Alternatif pälsen Deutschland förväntas få sex platser beräknas nu bara vinna ytterligare tre, med en beräknad 10.5% av omröstningen. Det börjar se ut som prognoser längst till höger kan vara något av märket.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaval, Europaparlamentet

Kommentarer är stängda.