#EP2019 #Ireland - Polls visar Fine Gael som upprätthåller en säker ledning och en grön överskott

| Kan 26, 2019

Den irländska gröna parten såg en stor ökning i stödet vid valet till Europaparlamentet, enligt utfallsställningar. Det kan nu vara på kurs att vinna tre av Irlands 11 Europaparlamentets platser. Efter Brexit kommer landet att ha rätt till ytterligare två platser i parlamentet, skriver Catherine Feore.

Reagerar på resultaten, sade ledaren för Irlands gröna parti Eamon Ryan: "Vi kan inte räkna våra kycklingar ännu, men utlämningsundersökningarna för Irländska gröna är extremt uppmuntrande. Våra kandidater från Europaparlamentet Ciarán Cuffe (avbildad), Saoirse McHugh och Grace O'Sullivan har lagt sitt hjärta och själ in i kampanjer över de tre valkretsarna under de senaste månaderna. Det skulle vara ett stort tillfälle för dem att arbeta på europeisk nivå för att leverera mer prisvärda bostäder, kvalitetshus, klimatskydd och bättre kollektivtrafik som skulle få livet tillbaka till lokala samhällen. "

Den europeiska gröna partens medordförande för Spizenkandidat Bas Eickhout sa: "Irlands folk har visat att de vill välja representanter som kan leverera klimatåtgärder på lokal och europeisk nivå. Om de valda kommer de irländska parlamentsledamöterna att spela en viktig roll för att representera den gröna, progressiva och irländska rösten på europeisk nivå. Jag gratulerar Irländska gröna till en livlig kampanj som har korsat landsbygdsgränser och klart vann lokalsamhällets förtroende över hela landet. "

Att reagera på de irländska gröna framgångarna Taoiseach Leo Varadkar sade att det var ett "tydligt budskap" från allmänheten att de vill att regeringen ska "agera snabbare" och vidta mer åtgärder för att hantera klimatförändringen.


Varadkar Fine Gael (EPP) fick en extra 7% av omröstningen jämfört med 2014. Fianna Fail (ALDE, trodde satt med ECR i det senaste parlamentet), som för närvarande delar makt, förlorade 6% av sin röst. De gröna segrade inte några platser vid det senaste valet i Europa, som väsentligen straffades för sitt deltagande i en Fianna Failure-koalition av regeringen vid den tiden, de fick ytterligare 10% av omröstningen. Sinn Fein (GUE / NGL) har uttryckt besvikelse med en förlust av 7% av omröstningen.

Irlands irländska frihetsparti "Irexit" ledd av Nigel Farages huvuddräktör Hermann Kelly verkar ha gått mycket dåligt. Det visar sig att ideen om att lämna Europeiska unionen och motsätta sig det irländska gränskontrollavtalet är impopulärt med irländska väljare.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, EU, Europaval, Europaparlamentet, Irland

Kommentarer är stängda.