Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EP2019 #Ireland - Polls visar Fine Gael som upprätthåller en säker ledning och en grön överskott

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det irländska gröna partiet såg en enorm ökning av stödet i EU-valet, enligt exitmätningar. Det kan nu vara på väg att vinna tre av Irlands 11 platser i Europaparlamentet. Efter Brexit kommer landet att ha rätt till ytterligare två platser i parlamentet, skriver Catherine Feore.

Som reaktion på resultaten sa ledaren för det irländska gröna partiet Eamon Ryan: "Vi kan ännu inte räkna våra kycklingar men utgångsundersökningarna för de irländska gröna är extremt uppmuntrande. Våra MEP-kandidater Ciarán Cuffe (avbildad), Saoirse McHugh och Grace O'Sullivan har lagt sitt hjärta och själ i kampanjer i de tre valkretsarna under de senaste månaderna. Det skulle vara en enorm möjlighet för dem att arbeta på europeisk nivå för att leverera mer överkomliga bostäder av hög kvalitet, klimatskydd och bättre kollektivtrafik som skulle ge liv tillbaka till lokalsamhällen.”

Europeiska gröna partiets medledare för "Spizenkandidat" Bas Eickhout sa: "Irlands folk har visat att de vill välja representanter som kan genomföra klimatåtgärder på lokal och europeisk nivå. Om de blir valda kommer de irländska parlamentsledamöterna att spela en viktig roll för att representera den gröna, progressiva och irländska rösten på europeisk nivå. Jag gratulerar de irländska gröna till en livfull kampanj som har korsat landsbygdsgränser och tydligt vunnit förtroende hos lokala samhällen över hela landet.”

Leo Varadkar reagerade på framgångarna för de irländska gröna Taoiseacherna att det var ett "tydligt budskap" från allmänheten att de vill att regeringen ska "agera snabbare" och vidta fler åtgärder för att ta itu med klimatförändringarna.


Varadkars Fine Gael (EPP) fick 7% extra av rösterna jämfört med 2014. Fianna Fail (ALDE, trodde satt med ECR i förra parlamentet) som för närvarande delar makten förlorade 6% av sina röster. De gröna vann inga mandat vid det senaste EU-valet, i huvudsak straffade för sitt deltagande i en Fianna Fail regeringskoalition på den tiden, de fick ytterligare 10 % av rösterna. Sinn Fein (GUE/NGL) har uttryckt besvikelse med en förlust på 7 % av rösterna.

Annons

Irlands "Irexit" Irish Freedom Party ledd av Nigel Farages chefsväska Hermann Kelly verkar ha klarat sig mycket dåligt. Det visar sig att tanken på att lämna EU och motsätta sig det irländska gränsöverenskommelsen är impopulär bland irländska väljare.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend