Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

EU skickar flygplan för att hjälpa #Israel att ta itu med #skogsbränder

DELA MED SIG:

publicerade

on

Smakämnen EU: s civilskyddsmekanism har aktiverats för att bekämpa skogsbränder, efter en begäran om hjälp från de israeliska myndigheterna i natt (23 maj). I ett omedelbart svar har Europeiska unionen redan hjälpt till att mobilisera fyra brandbekämpningsplan (två från Italien och två från Cypern) för att snabbt skickas till de drabbade områdena.

Kommissionär för humanitärt bistånd och krishantering Christos Stylianides sa: "Europeiska unionen står i solidaritet med Israel i denna svåra tid. Det europeiska stödet är redan på väg. Jag tackar Italien och Cypern för deras påtagliga solidaritet. Våra tankar går till alla som drabbas och de första insatserna som arbetar på marken. Vi är redo att ge ytterligare hjälp.”

Smakämnen Europeiska unionens 24/7 Emergency Response Coordination Center är i regelbunden kontakt med de israeliska myndigheterna för att noga övervaka situationen och kanalisera EU:s bistånd.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend