Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EuropeanElections2019 – Vad händer härnäst?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vad händer efter att det nya parlamentet har valts? Läs mer om nästa steg i denna infografik från Europaparlamentet.

Mellan den 23 och 26 maj röstade européer för att välja de 751 ledamöterna som ska representera dem under de kommande fem åren. Det kommer sedan att vara upp till dessa ledamöter att välja nästa ordförande för Europeiska kommissionen och godkänna hela kommissionen som helhet.

Europeiska politiska partier har valt huvudkandidater att ställa upp för ordförandeskapet i kommissionen. Efter valet, och med hänsyn till resultaten, kommer EU:s ledare att föreslå en kandidat till kommissionens ordförande. Parlamentet har sagt att det inte kommer att acceptera en kandidat som inte har deltagit i huvudkandidatprocessen. Parlamentet kommer att rösta om den nya presidenten i juli.

Det är sedan upp till EU-länderna att föreslå kommissionärer, i samarbete med den nya kommissionsordföranden.

De nominerade kommissionärerna kommer att granskas av parlamentsutskotten ansvariga för sina föreslagna portföljer innan parlamentsledamöterna röstar om huruvida hela kommissionen ska godkännas i plenum.

Den nya Europeiska kommissionen bör tillträda den 1 november.

Annons

(Infografik gjord av Europaparlamentets nyhetsavdelning)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend