Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Migration – Underkastelse till ICC fördömer EU för "brott mot mänskligheten"

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionens migrationstalesman Natasha Bertaud gav ett officiellt uttalande angående ett nyligen inlämnat dokument på 245 sidor till Internationella brottmålsdomstolen av människorättsadvokaterna Juan Branco och Omer Shatz den 3 juni 2019, skriver EU Reporterns David Kunz.

Fallet hävdade att EU och dess medlemsländer borde ställas inför straffåtgärder för libyska migranters dödsfall i Medelhavet. EU säger att dessa dödsfall inte är ett resultat av EU:s läger, snarare de farliga och grymma vägar som smugglare tar invandrare på. Bertaud sa att EU:s meritlista för att rädda liv "har varit vår högsta prioritet, och vi har arbetat obevekligt för detta." Bertaud sa att en ökning av EU:s verksamhet i Medelhavet har resulterat i en minskning av dödsfallen under de senaste fyra åren.

Anklagelsen hävdar att EU:s medlemsländer skapade "världens dödligaste migrationsväg", vilket har lett till mer än 12,000 XNUMX migrantdöd sedan starten. Branco och Shatz skrev att tvångsåtervändandet av migranter till libyska läger och "efterföljande mord, deportation, fängelse, förslavning, tortyr, våldtäkt, förföljelse och andra omänskliga handlingar mot dem", är skälen för detta åtal.

Angela Merkel och Emmanuel Macron utnämndes specifikt som de som medvetet stöder dessa flyktingläger, vilket advokaterna uttryckligen fördömde i sin rapport. EU avser att behålla sin närvaro vid den libyska kusten och strävar efter att skapa säkrare alternativ till interneringscenter.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend