Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

What will May’s successor do about #Brexit?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vilka är kandidaterna som tävlar om premiärminister Theresa Mays jobb och vad har de sagt om Brexit? be Kylie MacLellan och William James.

Den brittiska premiärministern Theresa May har meddelat att hon slutar, vilket utlöser en tävling som kommer att föra en ny ledare till makten, där de flesta av föregångarna förväntas driva på för ett renare brott med EU.

Nedan är de tolv konservativa lagstiftare som har sagt att de kandiderar och vad de har sagt om Brexit. De är ordnade i den ordning som anges av oddschecker, en webbplats som sammanställer bookmakers odds.

BORIS JOHNSON, 54

Bookmakers klara favorit var ansiktet utåt för den officiella kampanjen för att lämna EU. Londons tidigare borgmästare avgick som utrikesminister i juli förra året i protest mot Mays hantering av exitförhandlingarna.

Förra veckan sa Johnson att Storbritannien skulle lämna EU den 31 oktober "deal or no deal" och tillade att en andra folkomröstning om EU-medlemskap skulle vara en "mycket dålig idé" och splittrande.

I en tidningskolumn på måndagen sa han: "Ingen vettig skulle uteslutande sikta på ett resultat utan affär. Ingen ansvarig skulle ta no-deal från bordet."

"Om vi ​​är modiga och optimistiska kan vi göra ett bra fynd med våra vänner över kanalen, komma ut väl och i tid - senast den 31 oktober - och börja leverera på folkets alla förhoppningar och ambitioner."

Annons

Johnson utbildades vid Eton College och Oxford University.

MICHAEL GOVE, 51

Gove, en av de högst profilerade Brexit-kampanjerna under folkomröstningen 2016, förkastade Johnsons 2016 års ledarskapsbud genom att dra tillbaka sitt stöd i sista stund för att leda sig själv.

Ses som en av de mest effektiva medlemmarna i Mays kabinett, Gove, som Mays miljöminister, stödde hennes Brexit-strategi.

Om Brexit: Gove sa att han trodde att han kunde ena partiet och leverera Brexit.

He said he would set out his Brexit plans in more detail at a formal leadership launch, but told the BBC: “In government and in this job I have got to grips with preparing for a no-deal, it is a possible outcome … We would be able to get through it but it is ultimately better for all of us if we secure a deal and leave in an orderly way.”

"Vi måste lämna EU innan vi har ett val", sa Gove på Twitter och sa att Labourledaren Jeremy Corbyn kan sluta som premiärminister med stöd från skotska nationalister.

Gove, som adopterades som barn, utbildades vid Oxford University.

DOMINIC RAAB, 45

Raab slutade som Mays Brexit-minister förra året efter bara fem månader i jobbet, och sa att hennes utkast till exitavtal inte matchade de löften som det konservativa partiet gav i valet 2017.

Han hade haft juniorministerroller sedan han valdes 2010. Raab, ett svart bälte i karate, kampanjade för Brexit.

Om Brexit: Raab berättade för BBC på söndagen att han planerar att söka ett "rättvisare avtal" med Bryssel, inklusive att omförhandla tull- och gränsplanerna för Nordirland. Han sa också att han inte skulle skjuta upp Brexit efter oktober och var beredd att lämna utan ett avtal.

Raab sa att han förväntade sig att om Storbritannien lämnade utan en överenskommelse, skulle det sannolikt få behålla cirka 25 miljarder pund av sin utbetalning på 39 miljarder pund, och regeringen skulle kunna använda de pengarna för att stödja företag genom Brexit.

Raab, son till en judisk flykting, utbildades vid Oxford University.

ANDREA LEADSOM, 56

Leadsom, en pro-Brexit-kampanj, tog sig till de två sista i tävlingen 2016 för att ersätta Cameron. Hon drog sig tillbaka efter en motreaktion till en intervju där hon sa att att vara mamma gav henne en större del av landets framtid, som av kritiker ses som en orättvis attack mot May, som inte har några barn.

Leadsom slutade som ledare för underhuset tidigare denna månad och sa att hon inte trodde att regeringens tillvägagångssätt skulle leverera resultatet av Brexit-folkomröstningen.

Om Brexit: Hon sa till Sunday Times att hon skulle lägga betydande ansträngningar på att uppmuntra EU att komma med en "uppgörelse som vi alla kan leva med" men sa också att Storbritannien måste lämna i slutet av oktober, med eller utan ett avtal.

Leadsom utbildades vid University of Warwick innan han tillbringade 25 år inom bank och finans.

RORY STEWART, 46

En före detta diplomat som en gång gick 6,000 XNUMX miles genom Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien och Nepal, Stewart befordrades till internationell utvecklingssekreterare denna månad.

Stewart valdes in i parlamentet för första gången 2010 och fick stöd för att stanna kvar i EU i folkomröstningen 2016. Han motsätter sig en "no deal"-exit och har varit en högljudd förespråkare för Mays avtal med Bryssel.

Om Brexit: Han sa till Sky News på söndagen att han förespråkade en "pragmatisk, moderat Brexit".

Han sa att han inte skulle försöka ändra Mays utträdesavtal som har förkastats av parlamentet tre gånger och sa att alla som sa att de kunde göra det i oktober "bedrog sig själva eller vilseledde landet".

"Vi har förhandlat fram ett avtal med Europeiska unionen om utträdesavtalet. Det jag skulle göra i parlamentet och med det brittiska folket är att reda ut den politiska förklaringen och landa den så att vi kan komma ut och gå vidare.”

Stewart utbildades vid Eton College och Oxford University.

JEREMY HUNT, 52

Hunt ersatte Johnson som utrikesminister i juli efter att ha suttit i sex år som hälsominister. Den rollen gjorde honom impopulär bland många väljare som arbetar i eller förlitar sig på den statliga, ekonomiskt ansträngda National Health Service.

Om Brexit: Hunt, som fortfarande är anhängare i folkomröstningen 2016, säger nu att även om han skulle föredra att lämna EU med ett avtal, tror han att ett utträde utan avtal är bättre än ingen brexit.

Men i en artikel i Daily Telegraph på tisdagen blev han den högsta personen som tävlade om att ersätta May för att avvisa ett hot om att lämna utan avtal i slutet av oktober, och sa att lagstiftare skulle blockera alla sådana drag.

"Varje premiärminister som lovade att lämna EU vid ett visst datum – utan tid att omförhandla och godkänna ett nytt avtal – skulle i själva verket förbinda sig till ett allmänt val i samma ögonblick som parlamentet försökte stoppa det. Och att försöka nå en överenskommelse genom ett allmänna val är inte en lösning; det är politiskt självmord”, skrev han.

"En annan affär är därför den enda lösningen - och vad jag kommer att driva om jag är ledare. Det innebär förhandlingar som tar oss ut ur tullunionen samtidigt som vi generöst respekterar legitima farhågor om den irländska gränsen. Teknik erbjuder stora löften med "intelligenta gränser".

Hunt utbildades i Oxford. Han talar flytande japanska.

SAJID JAVID, 49

Javid, en före detta bankir och en förkämpe för fria marknader, har tjänat ett antal regeringsroller och får genomgående bra resultat i opinionsundersökningar av partimedlemmar. En andra generationens invandrare med pakistanskt arv, han har ett porträtt av den avlidne konservativa premiärministern Margaret Thatcher på sin kontorsvägg.

Om Brexit: Javid röstade "Remain" i folkomröstningen 2016 men ansågs tidigare som en euroskeptiker. I ett tal den 20 maj sa han att det fanns lite att frukta från en no deal-brexit. "Du förstår, oavsett resultatet av EU-utträdet kommer Storbritannien fortfarande att ha kapaciteten och förmågan att skydda sig själv."

Som svar på en katastrofal uppvisning för de konservativa i valet till Europaparlamentet, sa Javid också att resultaten visade att "folk vill att vi ska fortsätta med det. Inte ett annat val eller folkomröstning som frågar om de ändrat sig”.

Javid, son till en busschaufför, utbildades vid Exeter University.

JAMES CLEVERLY, 49

Cleverly utsågs till junior Brexitminister tidigare i maj, efter att tidigare ha varit vice ordförande för det konservativa partiet. Han hade en karriär inom publicering innan han valdes in i parlamentet 2015.

Om Brexit: Han sa till BBC Radio: "Mitt jobb i regeringen är att se till att vi kan lämna utan avtal. Det är fortfarande en av de ultimata destinationerna för denna process. Det är inte min föredragna destination.”

"Vad det skulle vara är en extra nivå av osäkerhet och svårighet vid en tidpunkt då vi mycket väl kunde klara oss utan det. (Men) vi kan absolut leverera en Brexit utan något avtal."

Han gick med i den brittiska armén efter skolan och tog en handelsexamen.

MATT HANCOCK, 40

Hälsominister Hancock, en före detta ekonom vid Bank of England, stödde "Remain" 2016. Han valdes först in i parlamentet 2010 och har haft flera ministerroller.

Om Brexit: Han sa till BBC Radio att det inte var ett alternativ att lämna utan ett avtal eftersom parlamentet inte skulle tillåta det. Han sa att han var öppen för att omförhandla Mays avtal med EU men skulle fokusera på att få ett brexitavtal genom parlamentet.

Skriva i Daily Mail på tisdagen (28 maj) sa han att de konservativa behövde vinna tillbaka både pro-Brexit- och pro-remain-väljare som hade övergett det för andra partier.

Han berättade för Sky News på onsdagen att han planerade att omförhandla den framtida relationen med Europeiska unionen och skulle undersöka möjligheten att ändra utträdesavtalet.

"Vi måste lämna EU med ett avtal före den 31 oktober. Jag tror fortfarande att det går att leverera, säger han.

Hancock utbildades vid Oxford University.

ESTHER MCVEY, 51

Den brexitvänliga före detta TV-presentatören, som avgick som arbets- och pensionsminister i november i protest mot Mays utträdesavtal med EU, sa på söndagen att Storbritannien måste lämna den 31 oktober och "om det betyder utan avtal, då är det vad det betyder."

Om Brexit: Hon skrev i Daily Telegraph att ingen regering hon ledde någonsin skulle söka en förlängning efter den 31 oktober.

"Vi måste sluta slösa tid på konstgjorda debatter om att omförhandla backstops eller återuppliva felaktiga affärer. Det enda sättet att leverera folkomröstningsresultatet är att aktivt acceptera att lämna EU utan en överenskommelse”, sa hon.

McVey, som placerades i ett fosterhem kort efter att hon föddes men senare återvände till sina föräldrar, utbildades vid Queen Mary University of London.

MARK HARPER, 49

Harper, som valdes in i parlamentet 2005 efter att ha arbetat som revisor, har haft juniora ministerposter och fungerat som regeringens övervakare i parlamentet under förre premiärministern David Cameron.

2014 avgick han som immigrationsminister efter att det visade sig att hans städare inte hade tillstånd att arbeta i Storbritannien.

Om Brexit: Harper stödde att stanna kvar i EU vid folkomröstningen 2016 men säger att han nu skulle rösta för att lämna. Han sa till Sky News att han skulle förlänga artikel 50 för att ge tid att säkra ett exitavtal. "Jag skulle hellre vara realistisk med människor och säga att om du vill lämna med en affär, vill du ha ett seriöst försök att få en bra affär så kan det helt enkelt inte göras senast den 31 oktober."

"Jag vill lämna med en överenskommelse men jag tror att om vi inte kan få en överenskommelse som går igenom parlamentet måste vi lämna utan ett utträdeavtal, men jag tror att vi bara kommer att övertyga en majoritet i parlamentet om det om de tror att vi har gjorde ett seriöst verkligt försök."

Han utbildades vid Oxford University.

KIT MALTHOUSE, 52

Malthouse, tidigare vice borgmästare i London, blev parlamentsledamot 2015. Han är en junior bostadsminister och hjälpte till att skriva den så kallade Malthouse-kompromissplanen för att ersätta den impopulära irländska backstoppen i Storbritanniens EU-utträdesavtal med alternativa arrangemang för att undvika en hård gräns.

On Brexit: He told Sky News on Tuesday: “I would like to get us in shape for no deal, because I think the EU may well choose it … the EU are preparing strongly for no deal, they are putting lots of work into getting themselves ready. My view is we should be doing that together with them just in case they choose it but in the interim we do have to try and get a new deal through, I am not sure the existing Withdrawal Agreement is negotiable … we need a new approach.”

"Jag tror att om vi kan enas kring den här idén om ett nytt avtal som kommer att få en majoritet i underhuset och sedan ha ett ärligt samtal om att förbereda oss för en överenskommelse, kan vi vara i god form den 31 oktober."

Malthouse utbildades vid Newcastle University.

SAM GYIMAH, 42 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend