Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Boris Johnson lanserar ledarskap #Brexit-bud: Vi lämnar EU den 31 oktober "deal or no deal"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Boris Johnson, föregångaren som Storbritanniens nästa premiärminister, lovade i måndags (3 juni) att leda landet ut ur Europeiska unionen den 31 oktober med eller utan ett utträdesavtal, och lanserade sitt ledarskapsbud i en kampanjvideo, skriver Guy Faulconbridge och William James.

Premiärminister Theresa May kommer att avgå på fredag ​​efter att ha misslyckats med att leverera Brexit i tid, vilket lämnar bakom sig en splittrad nation och parlament utan konsensus på vägen framåt för ordets femte största ekonomi.

Johnson, en före detta utrikesminister som avgick i protest mot Mays hantering av Brexit, är bookmakernas favorit att vinna en fullsatt tävling och ta över ledningen av landet vid dess viktigaste strategiska tidpunkt på decennier.

"Om jag kommer in kommer vi ut, affär eller ingen affär, den 31 oktober," sågs han berätta för en medlem av allmänheten i en kampanjvideo som släpptes på Twitter.

Videon, med klipp av Johnson som pratar med väljarna och en monolog som levereras direkt till kameran, är hans första riktiga salva i ledarskapsstriden som hittills har 13 utmanare och som kan ta två månader att avgöra vinnaren.

"Sänk lite skatter och du får in mer pengar", säger han till en annan medlem av allmänheten, samtidigt som han argumenterar för mer investeringar i utbildning, infrastruktur och hälsovård.

"Nu är det dags att ena vårt samhälle och ena vårt land. Att bygga infrastrukturen, att investera i utbildning, att förbättra vår miljö och att stödja vår fantastiska NHS (National Health Service), sade han.

Annons

"Att lyfta alla i vårt land, och naturligtvis också att se till att vi stödjer våra välståndsskapare och de företag som gör den investeringen möjlig."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend