Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Italy woes quell Fed jubel för europeiska aktier

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska aktier öppnade platt till marginellt högre på onsdagen (5 juni), eftersom oro för Italiens budget kompenserade förhoppningarna om en räntesänkning från Federal Reserve för att stödja en avmattande global ekonomi, skriva Sruthi Shankar och Amy Caren Daniel.

Europas huvudsakliga STOXX 600-index steg 0.1 % efter att både Wall Street och asiatiska marknader hade dragit tröst från USA:s centralbankschef Jerome Powells löfte att agera "på lämpligt sätt" för att bekämpa ökande handelskrigsrisker.

Investerare tog det som en förändring från det "tålmodiga" tillvägagångssättet som Fed har tagit de senaste månaderna, och en potentiell pekare för Europeiska centralbankens egen policyuppdatering på torsdagen, där låg inflation talar för mer stimulans.

Alla ögon var dock riktade mot Italien, med en lokaltidning som rapporterade att Bryssel kommer att inleda disciplinära förfaranden med ett brev som säger att finanspolitiken saknar försiktighet och kan utsätta nationen för en chockförlust av marknadens förtroende.

Italiens FTSE MIB föll 0.6 % och dess bankindex sjönk 1.2 %.

Det paneuropeiska aktieindexet visade sin värsta månatliga förlust på över tre år i maj då handelsspänningarna mellan USA och Kina visade få tecken på att lätta, vilket ökade rädslan för en nedgång i recession.

Annons

Nyheter från företagen själva var blandade.

Aluminiumtillverkaren Norsk Hydro ASA:s aktier steg med 5.5 % när dess kvartalsintäkter och resultat överträffade förväntningarna, även om företaget sa att en cyberattack i mars skulle kosta det mellan 300 miljoner och 350 miljoner kronor.

Den österrikiska specialståltillverkaren Voestalpine föll med 2.4 % efter att ha föreslagit en utdelningssänkning på 21.4 % för affärsåret 2018/19 efter att rörelsevinsten sjönk med en tredjedel under fjärde kvartalet.

Det franska flygbolaget Dassault Aviations aktier steg 4.1 % efter att Goldman Sachs uppgraderat aktien till "köp", med hänvisning till kapitalflexibilitet och billig värdering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend