Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

May’s successor must ditch her EU deal and leave on 31 October say #Brexit Conservatives

DELA MED SIG:

publicerade

on

Premiärminister Theresa Mays efterträdare borde överge sitt brexitavtal och åta sig att ta Storbritannien ut ur EU senast den 31 oktober, sade en inflytelserik pro-brexitgrupp av konservativa lagstiftare onsdagen (5 juni). skriver Kylie MacLellan.

May avgår som konservativ ledare på fredag ​​(7 juni) och den första omröstningen bland partiets lagstiftare för att välja hennes efterträdare kommer att äga rum nästa vecka.

Flera av de 11 kandidaterna har sagt att de planerar att söka förändringar i hennes avtal, trots att EU sagt att det inte kommer att återuppta förhandlingarna.

European Research Group (ERG), vars motstånd mot Mays affär hjälpte till att besegra den tre gånger i parlamentet, sa att Storbritannien inte borde föreslå att bara revidera avtalet.

”Utträdesavtalet och den politiska förklaringen har misslyckats absolut. De kommer inte tillbaka. Nästa ledare för det konservativa partiet måste veta det och agera utifrån det, säger ERG:s vice ordförande Steve Baker.

In a paper entitled ‘A clean managed Brexit’ published on Wednesday, the group said the delay to Britain’s departure had done severe damage to public trust and posed “an existential threat” to the Conservative Party.

"Det måste därför vara regeringens orubbliga politik att lämna EU senast den 31 oktober 2019", stod det.

Annons

Många av ledarkandidaterna, inklusive föregångaren Boris Johnson, har sagt att Storbritannien måste lämna den 31 oktober med eller utan ett avtal. Andra har varnat för att det kan behövas mer tid för att nå en överenskommelse med EU och att parlamentet, som motsätter sig en "no deal", skulle försöka blockera den, möjligen genom att försöka kollapsa regeringen i ett misstroendevotum.

"Ledaren kommer att behöva ha modet och beslutsamheten och beslutsamheten att säga till några av våra kollegor: 'Om du väljer att hota mig med att fälla denna regering är jag rädd att jag vågar dig'", sa Baker vid kl. lanseringen av tidningen.

Baker said he too would run for the leadership if colleagues asked him to, but that he also believed three candidates – Johnson and former ministers Dominic Raab and Esther McVey – were capable of “delivering a satisfactory exit from the European Union and indeed winning a general election”.

ERG-tidningen sa att att lämna utan ett avtal inte var det önskade resultatet utan att Storbritannien borde vara beredd att göra det och att det kan bli nödvändigt att handla på Världshandelsorganisationens villkor tills ett frihandelsavtal (FTA) kan nås med EU.

Under denna tid bör Storbritannien erbjuda bilateralt samarbete inom områden av ömsesidigt intresse och kan söka ett tillfälligt uppehållsavtal om nuvarande handelsarrangemang med EU, sades det.

"Början av förhandlingarna om frihandelsavtalet mellan EU och Storbritannien bör eftersträvas så snart som möjligt efter utnämningen av en ny brittisk premiärminister, långt innan Storbritannien lämnar EU den 31 oktober," sade tidningen.

Gruppen tillade att regeringen inte skulle behöva betala skilsmässan på 39 miljarder pund om Storbritannien lämnar utan ett avtal och istället skulle kunna använda mycket av pengarna för att mildra effekterna av att lämna utan avtal.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend