#EasyMicrofinance - Empowering människor genom tillgång till kapital

| Juni 8, 2019

I 2015, internationellt värdepappersföretag Meridian Capital Limited lanserade ett ambitiöst projekt: en mikrofinansinstitution som hade sitt hjärta förmågan att skapa en meningsfull inverkan i den sydöstra nationen i Myanmar. Följande år mottog MC Easy Microfinance Company Limited sin mikrofinanslicens och började följa med på sitt uttalade etos om att öka tillgängligheten till överkomliga finansiella tjänster till Myanmars obankade, skriver Colin Stevens.

Historiskt isolerade, öppnade Myanmar endast sina dörrar för utländska investeringar i 2014. Meridian Capital Investment Team var snabbt identifierat landets finansiella sektor som en stor investeringsmöjlighet att lägga till en redan diversifierad global portfölj som spänner över konsumentvaror, fastigheter, gästfrihet, infrastruktur och naturresurser.

Meridian Capital önskar att bemyndiga Myanmar-folket genom att ge tillgång till kapital är transparent. Easy Microfinance fokuserar på att förbättra entreprenörernas liv, många av dem är kvinnor och finansierar många små och medelstora företag, främst småföretag och handlare som äger en liten butik eller en stall på sin lokala marknad.

Easy Microfinance har varit noggrann med att utöva ansvarsfull utlåning med policies som säkerställer att varje låntagare har ekonomisk förmåga att betala tillbaka sina lån. Lån är utformade för att vara enkla och snabba att erhålla och lätt att återbetala. Lånebelopp anpassas till affärsbehov och återbetalningskapacitet. Den här klienten är centrerad 'problemfri tillvägagångssätt', som använder modern teknik för effektiv leverans och uppföljning, har betalat ut. Finansinstitutet har nu 100,000-låntagare, 16-filialer i sex regioner i landet och 450-anställda.

Kommentera den tidiga framgången med Easy Microfinance, Meridian Capitals grundande partner Askar Alshinbayev sade: "Meridian Capital Limited är engagerat i att investera i initiativ som skapar en grundläggande förändring i miljön där de är verksamma. Genom att skapa ett meningsfullt och hållbart mikrofinansieringsföretag som ger tillgång till kapital för entreprenörer och de som behöver mikrolån har vi öppnat en värld av möjligheter för småföretag och handlare att starta eller växa sina företag. "

Förutom att förbättra försörjningen och göra en positiv inverkan i samhället har Easy Microfinance visat en enorm tillväxtpotential och är redan en ekonomisk framgång. Efter 2 och en halv års verksamhet står NPL-förhållandet under 1% och verksamheten är lönsam och hållbar. Faktum är att endast 6 månader efter verksamheten började i 2016, haft bolaget sin första lönsamma månad.

Easy Microfinance Institutionen har vuxit stadigt och undvikt kampen med lönsamhet, hållbarhet och tillgångskvalitet som stöttas av några snabbare växande konkurrenter. Meridian Capitals investeringar i Easy Microfinance kommer att säkerställa en fortsatt positiv påverkan på ekonomisk utveckling och ekonomisk integration i Myanmar i många år framöver.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, EU

Kommentarer är stängda.