#Huawei - Öppenhet, samarbete och utveckling: Att bygga en säker #DigitalSociety

| Juni 11, 2019

GSMA Mobile 360-serien hölls nyligen i Haag under temat "Säkerhet för 5G", som samlar representanter från globala operatörer, utrustningsleverantörer, regeringar och branschregulatorer. Denna händelse avser att driva enighet - i hela Europa och i hela världen - på 5Gs säkerhetssäkring, testning och certifieringssystem.

Sean Yang, chef för Huaweis globala Cyber ​​Security & Privacy Office

Sean Yang, chef för Huaweis globala Cyber ​​Security & Privacy Office, levererade ett huvudtal vid evenemanget med titeln Öppenhet, samarbete Utveckling: Att bygga ett säkert digitalt samhälle. Yang diskuterade det snabbt växande globala 5G-landskapet och delade vad branschen har gjort i 5G-säkerhetsstandarder och 5G-säkerhetsprovning som svar på cybersäkerhetsutmaningar.

Yang noterade att Huawei aktivt svarar på och stöder NESAS-systemet för nätverksutrustningssäkerhet (NESAS) - ett GSMA-initiativ som syftar till att driva utvecklingen av enhetliga standarder för test och certifiering för säkerhet i Europa och i världen. Förenade säkerhetsstandarder kommer att bidra till att alla nätverkselement och tjänster kan nå samma säkerhetsnivåer.

"Det är förståeligt att 5G-säkerhet drar mycket uppmärksamhet," sa Yang. "Vi måste komma ihåg att cybersäkerheten i grund och botten är en teknisk fråga, och alla tekniska frågor bör lösas på tekniska sätt. Tillit till cybersäkerhet bör baseras på fakta. fakta måste verifieras och verifieringen måste baseras på standarder. "

Yang betonade också Huaweis beredvillighet att arbeta med industripartner för att utveckla tydligare standarder och regler och bygga förtroende för industrin. "Vi stöder alltid och aktivt bidrar till internationella standarder, och överensstämmer med lagar och regler för cybersäkerhet," sa han. "Vi jobbar med branschpartners att bygga ett öppet, öppet och livfullt globalt ekosystem som trivs på samarbete och gemensam framgång."

Yang uttryckte sin tro på att all teknik står inför säkerhetsfrågor vid starten. Insatser måste ägnas åt att ta itu med dessa frågor när tekniken fortsätter att utvecklas, tillade han och noterade att alla intressenter måste anta en proaktiv inställning. Han uppmanade alla industrispelare att arbeta tillsammans för att skapa förtroende och skapa en säker digital värld för kommande generationer.

"Säkerheten börjar med våra värderingar och övertygelser, bland annat i integritet, förmåga, ansvarsskyldighet, tillförlitlighet, öppenhet och öppenhet", sa han. "Huawei arbetar aktivt med alla intressenter om säkerhetsteknik, standardisering, certifiering, verifiering och delning av sårbarhet och hotinformation."

Yang påpekade också att Huawei har byggt sex säkerhetsverifieringscentra runt om i världen, inklusive det nyligen öppnade Cyber ​​Security Transparency Centre i Bryssel, som Yang beskrivit som en plattform för samarbete och kommunikation mellan myndigheter, tekniska experter, branschorganisationer och standardorganisationer .

"Genom denna plattform kan vi hitta en väg mot ett bättre balans mellan utveckling och säkerhet i en digital era," sa han.

Under evenemanget släppte Huawei ett vitbok med titeln Partnerskap med branschen för 5G Security Assurance. Vitboken beskriver hur 5G bygger på säkerhetsprotokollen för tidigare generationer kommunikationsteknik (från 2G och 3G till 4G) och ger förbättrade säkerhetsmöjligheter för internet. Det betyder att 5G är mycket säkrare än sina föregångare.

För att utöka befintliga prestationer i 5G-säkerhet har Huawei uppmanat hela industrin att vara öppen, transparent och samarbetande och kontinuerligt optimera lagar, regler och verifierings- och försäkringsmekanismer för 5G-säkerhet. Huawei hoppas att dessa initiativ kommer att göra nätverken mer motståndskraftiga och förbättra säkerhetsstandarder och -teknologier så att 5G-säkerhetshot och -utmaningar bättre kan hanteras.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , ,

Kategori: En framsida, Företag, Digitala ekonomin, Digital inre marknad, Digital Society, EU, EU, Aktuell artikel, Haag

Kommentarer är stängda.