Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

#CaribbeanExport fortsätter att stödja handel

DELA MED SIG:

publicerade

on

Stöd till regional handel är centralt i arbetet inom Caribbean Export Development Agency (Caribbean Export). Caribbean Export i samarbete med Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH eller GIZ i korthet, stödde deltagandet av fyra CARIFORUM-företag för att ställa ut på den nyligen hållna Jamaica International Exhibition (JIE) på Montego Bay Convention Center från 30 maj till 1 juni 2019.

"Deltagandet i JIE gjorde det möjligt för oss att få meningsfull feedback på vår nya produktlinje och marknadsföra våra befintliga teer med olika nyckelspelare på den jamaicanska marknaden. Vi kunde presentera våra teer för hotellledningen, distributörerna och till och med borgmästaren i Montego Bay, vilket var uppmuntrande eftersom feedbacken var fantastisk”, informerade Sophia Stone, VD på Caribbean Cure Ltd från Trinidad och Tobago.

Andra utställande företag inkluderar Benedicta SA-tillverkare av regionens enda alkoholhaltiga ciderdryck från Dominikanska republiken, Gom Foods från Surinam som producerar en rad marinader och kryddor; och från Saint Lucia presenterade Winfresh Group också sitt utbud av såser och kryddor.
Gustavo Cruz Jerez, medgrundare och VD på Benedicta SA, talade om sin erfarenhet på JIE och betonade att de "knöt goda affärskontakter för Jamaica, Guyana, Costa Rica, Surinam, Grenada och Miami".

Inkluderandet av CARIFORUM-företag på nationella mässor som JIE är ett viktigt ingripande för byrån. Utöver JIE stödde byrån sjutton (17) av WE-Xport-företagen att delta i BMEX i Barbados under perioden 7-10 juni 2019 tillsammans med regionala köpare i BIDC Buyer Program. Caribbean Export i samarbete med Europeiska Unionen kommer att fortsätta att stödja nationella mässor under hela året, såsom Guyana Trade and Investment Exhibition (GuyTie); Everything Vincy 2019 i St. Vincent och Grenadinerna och den kommande handels- och investeringskongressen (TIC) i Trinidad och Tobago.

Caribbean Export kommer själv att stå värd för en handelsutställning i Frankfurt, Tyskland den 27 september som en del av det fjärde CARIFORUM-EU Business Forum, ett 4-dagarsevenemang för att stödja ökad handel mellan CARIFORUM och EU. Över 3 CARIFORUM-företag kommer att delta i affärsforumet, av vilka många har haft enorma framgångar vid de tidigare nämnda nationella evenemangen.

"Vi är tacksamma mot Caribbean Export och GIZ-teamet för att de stöttat oss i detta initiativ och hjälpt oss att gå ett steg längre i internationell marknadspenetration" uttryckte Stone.

Caribbean Export är en regional exportutvecklings- och handels- och investeringsfrämjande organisation inom Forum of Caribbean States (CARIFORUM) som för närvarande genomför det regionala privata sektorsprogrammet (RPSDP) finansierat av Europeiska unionen under 11:e Europeiska utvecklingsfonden (EDF) Caribbean Exports uppdrag är att öka konkurrenskraften för de karibiska länderna genom att tillhandahålla kvalitetsexporttjänster och strategiska handels- och investeringsfrämjande tjänster. Mer information om Caribbean Export finns här.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend