#CaribbeanExport fortsätter att stödja handeln

| Juni 13, 2019

Stödja regional handel är central för arbetet i Karibiska exportutvecklingsbyrån (Karibien Export). Karibien Export i samarbete med Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH eller GIZ i korthet stödde deltagandet av fyra CARIFORUM-företag att utställa på den nyligen hållna Jamaica International Exhibition (JIE) i Montego Bay Convention Centre från 30 maj till 1 juni 2019.

"Deltagande i JIE gjorde det möjligt för oss att få meningsfull feedback på vår nya produktlinje och främja våra existerande te med olika nyckelaktörer på den jamaicanska marknaden. Vi kunde presentera våra te till hotellhantering, distributörer och till och med borgmästaren i Montego Bay vilket var uppmuntrande eftersom återkopplingen var fantastisk "informerade Sophia Stone, VD på Caribbean Cure Ltd från Trinidad och Tobago.

Andra utställande företag omfattade Benedicta SA-producenter av regionens enda cider-alkoholhaltiga dryck från Dominikanska republiken, Gom Foods från Surinam som producerar en rad marinader och kryddor. och från Saint Lucia presenterade Winfresh-gruppen även sitt utbud av såser och kryddor.
Med tanke på hans erfarenhet av JIE Gustavo Cruz Jerez framhöll medgrundare och koncernchef i Benedicta SA att de "gjorde bra affärskontakter för Jamaica, Guyana, Costa Rica, Surinam, Grenada och Miami".

Införande av CARIFORUM-företag vid National Trade Show som JIE är ett viktigt ingripande för byrån. Förutom JIE stödde byrån sjute (17) av WE-Xport-företagen att delta i BMEX i Barbados under perioden 7-10 juni 2019 tillsammans med regionala köpare i BIDC-köparprogrammet. Västindien Export i samarbete med Europeiska unionen kommer att fortsätta att stödja nationella utställningar under hela året, såsom Guyana Trade and Investment Exhibition (GuyTie). Allt Vincy 2019 i St Vincent och Grenadinerna och den kommande handels- och investeringskonventionen (TIC) i Trinidad och Tobago.

Caribbean Export kommer själv att vara värd för en utställningsutställning i Frankfurt, Tyskland i september 27th som en del av 4th CARIFORUM-EU Business Forum, en 3-dags händelse för att stödja ökad handel mellan Cariforum och EU. Över 60 CARIFORUM-företag kommer att delta i affärsforumet, varav många har haft stor framgång vid de nämnda nationella evenemangen.

"Vi är tacksamma för Caribbean Export och GIZ-teamet för att stödja oss i detta initiativ och hjälpa oss att gå vidare ett steg längre i den internationella marknadspenetrationen" uttryckte Stone.

Caribbean Export är en regional exportutveckling och handels- och investeringsfrämjande organisation för Karibiska staternas forum (Cariforum) som för närvarande genomför det regionala privata sektorns program (RPSDP) som finansieras av Europeiska unionen inom ramen för 11th Europeiska utvecklingsfonden (EDF) Caribbean Exports uppdrag är att öka de karibiska ländernas konkurrenskraft genom att tillhandahålla kvalitetsexportutveckling och handels- och investeringsfrämjande tjänster genom effektivt programexekvering och strategiska allianser. Mer information om Caribbean Export finns här.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , ,

Kategori: En framsida, karibisk, EU

Kommentarer är stängda.