Med en förnuftig #Brexit hoppas Leadsom bli PM

| Juni 13, 2019

Andrea Leadsom (avbildad) anser att hennes tonhöjd för en förnuftig Brexit inte bara kommer att bryta dödläget över Storbritanniens avgång från Europeiska unionen utan också öppna dörren till Downing Street för att hon ska bli premiärminister, skriver Elizabeth Piper.

En av 10-contenders som ersätter Theresa May, säger den tidigare ledaren av Storbritanniens lägre parlament, hon har lärt sig av sitt första försök att vinna det toppolitiska jobbet i 2016. Därefter hjälpte en felbedömd kommentar om hur att vara en moder bättre utrustad henne för rollen att döda sin kampanj.

Leadsom positionerar sig som "en optimistisk men ändå realistisk Brexiteer". Genom att göra Storbritanniens EU-avgång på 31 oktober en "hård röd linje" driver hon en så kallad "Managed Brexit" med lagstiftning för att skydda EU-medborgare, brittiskt territorium Gibraltar och skydda handeln med varor.

Det gropar henne mot de andra Brexit-stödjande kandidaterna för det styrande konservativa partiets ledning, med favorit Boris Johnson som också pressar hårt att lämna i slutet av oktober men med eller utan överenskommelse med blocket.

För kritiker verkar det fantasifullt. EU har tvivlat på att komma överens om ett övergripande avtal om ett övergripande avtal om Brexit och Storbritanniens parlament har visat lite lust att gå så nära till vad många rädslor är lite mer än en avgångsavgång.

Men Leadsom, 56, som är tredje favorit för att vinna tävlingen enligt bookmakers, har få tvivel.

"Jag är otroligt säker på att det jag talar om införs två räkningar till parlamentet ... som innehåller de verkligen förnuftiga åtgärderna som är så tydliga i Storbritanniens intressen och EU: s intressen", sade Leadsom till Reuters.

"Så vem som helst som säger" Oh, du kommer inte få det igenom, ingen kommer att rösta för det ", det är att anta att ... politiker i EU och parlamentariker i Storbritannien inte vill hjälpa sina medmänniskor. ”

Nästan tre år sedan röstade för att lämna EU, är Storbritannien inget tydligare om hur, när eller ens om Brexit kommer att hända. Parlamentet har förkastat en överenskommelse med EU tre gånger och det finns ett litet avtal mellan lagstiftare på Brexit.

Alla utmanare som stöter på att ersätta kan ha olika lösningar på dödsfallet, men Leadsom sa att hennes erfarenhet av att styra regeringens verksamhet i parlamentet skulle ge henne kanten i att tvinga politiker att flytta från sina alltmer förskjutna positioner.

Hon har sitt arbete skurit ut. Många pro-Brexit konservativa är ovilliga att rädda vad de kallar sin Brexit-lite-lösning medan EU-supportrar i festen ser det så lite mer än inget avtal.

Vid en privat hustings på måndagen sa en konservativ lagmästare att hennes tonhöjd var "hört artigt".

Men lovande att inte dra tillbaka denna gång från tävlingen efter att hon gav ledningen till maj i 2016, sade Leadsom att hon skulle ta itu med parlamentet och föreslog att hon skulle kunna åsidosätta parlamentet om det blir svårt.

"Den lagliga standardpositionen är att vi lämnar EU den 31ST oktober, utan några arrangemang på plats, så om parlamentet bokstavligen ville rösta ned att vi löser osäkerheten för medborgarna ... så är det ett val för parlamentet," sa hon.

"Men vi måste under alla omständigheter lämna Europeiska unionen och fortsätta så vi kan börja prata om en fantastisk framtid som ligger framför oss."

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, Brexit, Konservativa partiet, EU, UK

Kommentarer är stängda.