Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Med en förnuftig #Brexit hoppas Leadsom bli premiärminister

DELA MED SIG:

publicerade

on

Andrea Leadsom (avbildad) tror att hennes förslag på en förnuftig brexit inte bara kommer att bryta återvändsgränden över Storbritanniens utträde ur EU utan också öppna dörren till Downing Street för henne att bli premiärminister, skriver Elizabeth Piper.

En av tio utmanare att ersätta Theresa May, den tidigare ledaren för Storbritanniens underhus i parlamentet, säger att hon har lärt sig av sitt första försök att vinna det politiska toppjobbet 10. Sedan, en felbedömd kommentar om hur det bättre rustade henne för att vara mamma. roll hjälpte till att döda hennes kampanj.

Leadsom positionerar sig själv som "en optimistisk men realistisk Brexiteer". Genom att göra Storbritanniens EU-avgång den 31 oktober till en "hård, röd linje", driver hon en så kallad "managed Brexit" med lagstiftning för att skydda EU-medborgare, brittiskt territorium Gibraltar och för att skydda handeln med varor.

Det ställer henne mot de andra Brexit-stödjande kandidaterna till ledningen för det regerande konservativa partiet, med favoriten Boris Johnson som också pressade hårt för att lämna i slutet av oktober men med eller utan en överenskommelse med blocket.

För kritiker verkar det fantasifullt. EU har ställt tvivel om att komma överens om styckevisa avtal om ett övergripande Brexit-avtal och Storbritanniens parlament har visat liten lust att trampa så nära det som många fruktar är lite mer än en avvikelse utan avtal.

Men Leadsom, 56, som är tredje favorit att vinna tävlingen enligt bookmakers, har få tvivel.

"Jag är otroligt säker eftersom det jag pratar om är att presentera två lagförslag för parlamentet ... som innehåller de riktigt förnuftiga åtgärderna som så tydligt ligger i Storbritanniens intressen och EU:s intressen," sa Leadsom till Reuters.

Annons

"Så alla som säger 'Nåja, du kommer bara inte att få igenom det, ingen kommer att rösta för det', det är att anta att ... politiker i EU och parlamentariker i Storbritannien bokstavligen inte vill hjälpa sina medmänniskor. man."

Nästan tre år sedan de röstade för att lämna EU är Storbritannien inte tydligare om hur, när eller ens om Brexit kommer att ske. Parlamentet har förkastat ett avtal som förhandlats fram med EU tre gånger och det råder liten enighet bland lagstiftarna om Brexit.

Alla utmanare som tävlar om att ersätta May har olika lösningar på återvändsgränden, men Leadsom sa att hennes erfarenhet av att hantera regeringens verksamhet i parlamentet skulle ge henne ett försprång när det gäller att tvinga politiker att flytta från sina alltmer förankrade positioner.

Hon har slut på jobbet. Många pro-Brexit-konservativa är ovilliga att stödja vad de kallar hennes Brexit-lite-lösning medan EU-anhängare i partiet ser det som lite mer än inget avtal.

Vid en privat husting på måndagen sa en konservativ lagstiftare att hennes inlägg "hördes artigt".

Men när Leadsom lovade att inte dra sig ur tävlingen den här gången efter att hon överlämnat ledarskapet till maj 2016, sa Leadsom att hon skulle ta itu med parlamentet och föreslog att hon skulle kunna åsidosätta parlamentet om det blir svårlöst.

"Den juridiska standardpositionen är att vi lämnar EU den 31 oktober utan några arrangemang på plats, så om parlamentet bokstavligen ville rösta ner att vi löser osäkerheten för medborgarna ... så är det ett val för parlamentet", sa hon .

"Men under alla omständigheter måste vi lämna EU och gå vidare så att vi kan börja prata om en del av den fantastiska framtid som ligger framför oss."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend