Anslut dig till vårt nätverk!

Djurtransporter

# EU4AnimalWelfare - femte mötet i EU-plattformen - gör en bedömning av prestationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Måndagen den 17 juni kommer hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionären Vytenis Andriukaitis att delta i det femte mötet i EU-plattformen för djurens välfärd.

Plattformen, som lanserades i juni 2017, är nu erkänd som ett centralt forum för medlemsländer och intressenter att dela information och god praxis. Inför mötet betonade kommissionsledamot Andriukaitis: "Plattformens resultat är betydande och jag lovordar arbetet och engagemanget från plattformens medlemmar som på ett avgörande sätt har bidragit till att förbättra djurskyddsförhållandena för miljontals djur i EU under de senaste åren."

Smakämnen dagordning i den kommande plattformen innehåller presentationer om kommissionens undergrupper om djurtransporter och om grisars välbefinnande samt om resultaten av de "egna initiativen" som skapats av medlemmarna. Kommissionen kommer också att presentera färdplanen för utvärdering av djurskyddsstrategin och resultaten av EU:s samordnade kontrollplan för onlineförsäljning av katter och hundar.

Mötet kommer att webbstreamas här. och igen EbS (kl. 9 CET). Mer information om de viktigaste resultaten inom djurskyddet finns tillgänglig här.. #EU4Djurvälfärd. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend