Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

#Peking-censuren av #HongKong-protesterna kommer att misslyckas, säger de gröna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Omkring två miljoner människor gick ut på gatorna på söndagen (16 juni) i Hong Kong mot lagförslaget om utlämning trots att det skjutits upp av territoriets vd Carrie Lam. 

Som en reaktion på situationen sa de europeiska miljöpartiets medordförande Reinhard Bütikofer och Monica Frassoni: "Händelserna i Hongkong är en vändpunkt i stadens historia. Formeln "ett land, två system" som garanterar oberoende från Kina på fastlandet juridiska, ekonomiska och finansiella angelägenheter, inklusive handelsförbindelser med främmande länder i 50 år fram till 2047, urholkas de facto av Kinas kommunistparti som försöker återta full kontroll över territoriet.

”Utlämningslagen skulle effektivt utsätta Hongkongs rättssystem för fullständig kontroll av Pekings myndigheter. Hittills har Hongkongs demokratiska motstånd tillfogat Pekings strategi ett massivt nederlag. Inom bara en vecka gick först en miljon ut på gatorna, sedan nästan två miljoner människor för att försvara sin frihet. Detta engagemang i en stad där sju miljoner människor bor är utan motstycke. Detta är inte en isolerad händelse, utan ett epokdefinierande ögonblick.

”Pekings censur av vad som händer i Hongkong kommer inte att lyckas. Företrädarna för de europeiska institutionerna måste tala med en röst för att stödja denna modiga kamp för demokratiska värderingar och yttrandefrihet. Som ett kinesiskt ordspråk säger att de kinesiska myndigheterna "lyfter en sten bara för att tappa den på sina egna fötter".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend