Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-kommissionen ökar stödet till EU:s #biodlingssektor

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU -kommissionen kommer ge 120 miljoner euro till EU:s biodlingssektor under de kommande tre åren för att stödja dess viktiga roll inom jordbruket och miljön. Detta motsvarar en ökning med 12 miljoner euro jämfört med det stöd som ges för perioden 2017 till 2019.

Jordbrukskommissionär Phil Hogan sa: "Biodling är en viktig del av EU:s jordbrukslivsmedelssektor som hjälper till att behålla jobben på våra landsbygdsområden. Bin är också avgörande för hållbarheten i vårt jordbruk och för sunda ekosystem. Därför bör det välkomnas att den gemensamma jordbrukspolitiken, som arbetar i synergi med andra viktiga europeiska och nationella fonder, nu tillhandahåller starkare verktyg för att stödja sektorn.”

EU -stödet, fördubblat med bidrag från medlemsländerna, kommer att gälla för nationella biodlingsprogram startar den 1 augusti 2019 och löper till och med den 31 juli 2022. Dessa program är utformade på nationell nivå i samarbete med sektorn i syfte att förbättra villkoren för biodlingssektorn och marknadsföringen av deras produkter. Åtgärderna inkluderar till exempel utbildning till biodlare, stöd för att starta ett biodlingsföretag, kamp mot parasiter som skadar bikupor och forskning eller åtgärder för att förbättra honungskvaliteten.

Under 2018 hade EU över 17.5 miljoner bikupor fördelade på 600,000 XNUMX biodlare. Biodling bedrivs i alla EU:s medlemsländer och Europeiska unionen är världens näst största honungsproducent. Honungsbikolonier är avgörande för jordbruk och miljö, och säkerställer växtförökning genom pollinering, samtidigt som biodling deltar i utvecklingen av landsbygdsområden.

Mer information

EU:s stöd till biodlingssektorn

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend