Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUROSTAT - Statsskuldens struktur 2018 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Betydande skillnader kan observeras inom Europeiska unionen när det gäller den sektor där statsskulden hålls. Bland de medlemsstater för vilka uppgifter finns tillgängliga var andelen offentliga skulder som innehas av utländska medborgare under 2018 högst i Cypern (76%), följt av lettland (74%) och Litauen (73%). Däremot registrerades den största andelen skulder som innehas av (inhemska) finansiella företagssektorn i Danmark (72%), före Sverige  (70%) och Italien (65%). Hämta fulltext på Eurostats webbplats.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend