Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Lahti, #Mechelen och #Limerick vinner #EuropeanGreenCityAwards

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Finnish city of Lahti is the winner of the European Commission’s European Green Capital Award for 2021. The title of European Green Leaf 2020 for smaller cities went to the Belgian city of Mechelen and Irish Limerick. Environment, Maritime Affairs and Fisheries Commissioner Karmenu Vella  awarded these prestigious titles at the official awards ceremony held yesterday in Oslo, Norway – the current European Green Capital, while Lisbon will be the Green Capital in 2020.

Förutom titeln får Lahti ett ekonomiskt incitament på 350 2021 euro från Europeiska kommissionen för att kickstarta sitt europeiska miljöhuvudstadsår. Lahtis var särskilt starkt inom områdena luftkvalitet, avfall, grön tillväxt och ekoinnovation samt styrning. Kommissionär Vella sa: "Jag gratulerar Lahti för att ha vunnit denna tuffa tävling vid en så avgörande tidpunkt för vår planet. Titeln Europeiska miljöhuvudstaden XNUMX medför ett stort ansvar att vara en stark förebild för städer över hela Europa, eftersom vi alla arbetar tillsammans för att bevara och återställa vår planet och tackla klimatförändringarna. Lahti har miljötrovärdigheten och passionen att ta det ansvaret och vara en inspirerande internationell ledare. Jag gratulerar också Lille och Strasbourg för att de kommit så här långt i tävlingen – jag önskar er lycka till i er kontinuerliga hållbara resa för att göra era städer livsdugliga.”

European Green Capital Award delas årligen ut till en europeisk stad med över 100,000 XNUMX invånare som har visat sig vara ledande inom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.Det syftar till att uppmärksamma europeiska städers miljöprestationer och att inspirera andra att vidta positiva åtgärder för att göra sina städer livsdugliga.

The first European Green Capital was awarded in 2010 and with this edition, twelve cities have been awarded the title thus far. Additionally, the European Green Leaf Awards are given to towns and cities with populations between 20,000 to 100,000 citizens, for their potential to act as a ‘green ambassadors’ for smaller cities. Being a European Green Capital or a European Green Leaf brings many benefits including, a greater focus on environmental projects, increased tourism and foreign investment, boosting the local economy and helping to create employment.

Mer information finns i en nyhet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend