Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Snabbare tågresor i norra #Slovakien tack vare #CohesionPolicy

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Smakämnen Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP investerar nästan 285.5 miljoner euro för snabbare tågresor i norra Slovakien, på järnvägslinjen mellan städerna Žilina och Púchov, nära gränsen till Tjeckien på det transeuropeiska transportnätet (TEN-T). Det EU-finansierade projektet kommer att uppgradera sträckan av linjen mellan Púchov och Považská Teplá så att tågen kan resa upp till 160 km/h.

EU kommer också att finansiera byggandet av två tunnlar, tre stora broar och renoveringen av två järnvägsstationer vid Považská Teplá och Považská Bystrica. Regionkommissionären Corina Creţu sa: "EU finansierar ett bättre järnvägsnät i regionen Trenčín. Tack vare denna investering kommer passagerarna att få ökad säkerhet och komfort på linjen och snabbare förbindelser till andra slovakiska regioner och till Tjeckien. Eftersom detta projekt främjar ren rörlighet i regionen kommer invånarna också i slutändan att dra nytta av bättre luftkvalitet.”

Projektet ska vara slutfört i slutet av 2021. EU investerar nästan 3.5 miljarder euro i transport- och energinätverk i Slovakien inom ramen för sammanhållningspolitiken 2014–2020.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend