Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

Banker i Storbritannien återupplivar förberedelserna för no-deal #Brexit – EY

DELA MED SIG:

publicerade

on

Banker i Storbritannien visar tecken på att återuppta förberedelserna för en avtalslös Brexit efter en paus i övergången av finansiella tjänster och kapital från Storbritannien till Europeiska unionen under de senaste månaderna, sa EY-konsulter onsdagen (26 juni). skriver Huw Jones.

EY:s Brexit Tracker av offentliga tillkännagivanden från 222 av de största finansiella tjänsteföretagen under de tre månaderna som slutade den 31 maj fann att de 7,000 1.27 planerade jobben och en biljon pund (XNUMX biljoner dollar) i kapitalflytt till nya EU-hubbar var lite förändrade från föregående kvartal.

Banker, försäkringsbolag och kapitalförvaltare hade förberett sig för en Brexit den 29 mars men avresan försenades till den 31 oktober. Utsikten att Storbritannien skulle kunna lämna EU utan ett avtal i slutet av oktober har börjat få effekt.

"Under de senaste veckorna har vi sett några företag starta om sina program och vi förväntar oss att förberedelserna inför ett avtalsförbud kommer att öka markant under sommaren", säger Omar Ali, chef för finansiella tjänster för EY i Storbritannien.

Många företag har varit ovilliga att fatta det slutliga beslutet att flytta till EU tills de absolut måste, även om investeringsbanker redan har flyttat nästan 1,000 XNUMX jobb till Europa, sa EY.

Det är inte klart om Storbritannien kommer att säkra ett exitavtal med Bryssel för att undvika ett brott i handelsförbindelserna för Storbritanniens finansiella tjänstesektor.

Finansiella företag baserade i Storbritannien har avslöjat 1.3 miljarder pund i flyttkostnader, juridisk rådgivning och beredskapsbestämmelser, sa EY. Det finns ytterligare 2.6 miljarder pund för kapitaltillskott för att skala upp nya huvudkontor utanför Storbritannien.

Annons

"Än så länge har bara en liten del av de största börsnoterade företagen satt en siffra på potentiella kostnader, vilket betyder att denna siffra sannolikt kommer att vara en droppe i havet när företag förbereder sig för att göra affärer efter Brexit," sa Ali.

"De finansiella effekterna av Brexit börjar falla till slutresultatet, och företag gör nu en direkt koppling mellan finansiell prestation och de påtagliga kommersiella effekterna av Brexit."

Arbetsförflyttningar hittills är långt ifrån de tiotusentals som vissa konsulter hade förutspått i efterdyningarna av Storbritanniens folkomröstning 2016 att lämna EU.

($ 1 = 0.7890 pounds)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend