Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#IllegalFishing - EU lyfter Taiwans gula kort efter reformer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har på EU:s vägnar beslutat att ta bort det gula kortet som ett erkännande av de framsteg som Taiwan har gjort och den stora uppgraderingen av dess fiskerättsliga och administrativa system för att bekämpa olagligt, orapporterat och oreglerat fiske (IUU).

Kommissionären för miljö, havsfrågor och fiske, Karmenu Vella, sa: "Jag välkomnar de betydande ansträngningar som Taiwan har gjort för att reformera sin rättsliga ram för fiske, implementera nya kontrollverktyg och förbättra spårbarheten för havsfiskeprodukter. EU:s dialog med Taiwan har återigen visat att internationellt samarbete är en nyckelfaktor för en sundare havsförvaltning.”

EU är engagerat i kampen mot olagligt, orapporterat och oreglerat fiske och arbetar med länder över hela världen för detta. Efter utfärdandet av det gula kortet i oktober 2015 har Europeiska kommissionen och Taiwan engagerat sig i tre och ett halvt år av intensivt samarbete och dialog.

Som ett resultat av detta samarbete har taiwanesiska myndigheter nu ett brett utbud av moderna och effektiva verktyg för att bekämpa IUU-fiske på plats. Detta är ett stort steg framåt, med tanke på att Taiwans långdistansflotta är den näst största i världen och därför spelar en central roll i den internationella leveranskedjan för fiskeriprodukter.

Taiwan har också skärpt skyldigheterna för taiwanesiska operatörer som äger fiskefartyg som flaggas till tredjeländer. För att fortsätta bygga vidare på dessa resultat kommer kommissionen att föreslå inrättandet av en särskild IUU-arbetsgrupp.

Mer information finns tillgänglig online i pressmeddelande och Frågor och svar

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend